Новините на фокус
Home » ЗА ДАМИТЕ » Как 60-годишната Илиана Раева поддържа тегло 52 кг
Как 60-годишната Илиана Раева поддържа тегло 52 кг

Как 60-годишната Илиана Раева поддържа тегло 52 кг

Легендата на художествената гимнастика Илиана Раева миналия месец бе удостоена от президента Румен Радев с орден „Стара планина, първа степен, за особено големите си заслуги в сферата на спорта.

Пътят на Раева е осеян с множество победи – като гимнастичка, като треньор, като създател на първия частен спортен клуб по художествена гимнастика и шампиони, като треньор и старши треньор в националния отбор по художествена гимнастика, а по-късно и като член на Управителния съвет, председател на треньорския съвет и председател на Управителния съвет на Българската федерация по художествена гимнастика.

60-годишната Раева продължава да изглежда завидно добре и споделя какви са тайните ѝ за стройна фигура и бодър дух.

„Това как изглеждам донякъде е и ген. На една определена възраст жените напълняват, но за мое щастие на мен това не ми се случи. Полагам и грижи за външния си вид – ходя на козметик, фризьори… Опитвам се да изглеждам добре. За мен е важно самата аз да се харесвам, да съм доволна от себе си.

На 20 години – като активна гимнастичка, се изискваше от мен да бъда 43 кг, при положение че бях висока 164 сантиметра. Почти никога не успявах да съм на тези килограми, бях 45-47. В момента съм 52 при същата височина“, споделя съпругата на Наско Сираков.

„Ям всичко, но усетя ли, че напълнявам, спирам със сладкото, газираното и хляба. Позволявам си алкохол и по повод. Преди да отида на море, се увивам цялата в найлони и вкъщи ходя по 4-5 км на пътеката, докато стана вир вода. Коремът ми изчезва, краката ми стават хубави. Горе винаги съм си била окей“, разкрива Илиана.

„Нямам много време за разходки, макар че обожавам природата. Наско всяка сутрин ходи на Витоша и ми казва, че и аз трябва да го придружавам. И сега ще се стегна, защото имам нужда. Много време съм на стола, а аз не мога да издържам това. Обичам медитацията, мантрите и билките. Хората ме мислят за разсеяна, но аз просто умея да изчезвам.

Имам мантри със зареждащо значение, които често ползвам. Те са с мен непрекъснато от години“, споделя легендата на художествената гимнастика.

Илиана издава и че спи всеки ден за красота по 10 минути. „Обичам много да спя. Мога да заспя навсякъде. Казвам „Не влизайте 10 минути в кабинета“ и заспивам на диванчето, на стола дори“, казва тя.

„Научила съм от Ванга, че на всеки човек по света му помага билката от страната, в която той е роден. Използвам такива, които отпускат – мащерка, маточина. Във федерацията всички ги пият“, допълва Раева. Когато има време, Илиана споделя, че ходи на тайландски масаж, който се отразявал много добре на фигурата ѝ.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?