Новините на фокус
Home » КЛЮКАРНИК » Камелия изригна след наводненията: Ще има още, това не е краят!
Камелия изригна след наводненията: Ще има още това не е краят!

Камелия изригна след наводненията: Ще има още, това не е краят!

Още по-големи бедствия очаква в бъдеще Камелия. Според нея това е резултат от действията на хората, довели до климатичните промени.

Самата изпълнителка се е измъкнала на косъм от потопа, който удари Южното Черноморие. Години наред певицата и любимият й Цветин плажуват на метри от потопения плаж „Нестинарка“ в курортното градче. Най-често като нудисти. За щастие младата майка и семейството й са се прибрали в столицата, преди да започнат дъждовете. Камелия и Цветин не търпят щети, тъй като нямат собственост край морето, а наемат апартамент за лятната си почивка.

„Колективна отговорност на всички граждани е да не се хвърлят боклуци и да не се затлачват реки и дерета. Имаме също застрояване и видима промяна в климата, замърсяване. Ние не сме същите, природата не е същата, абсолютно нищо не е еднакво. Изсичането на горите също е ключов фактор. Не са само дъждът и човекът. Ако се грижим за себе си и природата – да не сечем горите и да не се оголват хълмове, откъдето би тръгнала вода с голям обем, тогава не би имало такива последици.

Просто стечение на много фактори. Застрояването също пречи на водата. Да се разширят речните корита, ако трябва. Навсякъде има специалисти, които биха могли да седнат и да го обсъдят. Климатът се променя и ще ставаме свидетели и на още по-големи бедствия“, споделя пред вестника Камелия.

Затова певицата призова не да се чисти България за един ден, а да не я замърсяваме.

„Да не хвърляме бутилки и фасове през прозореца, защото някой един ден щял да я изчисти. А да научим децата на отговорност и да не замърсяват. Когато на лично ниво се научим на такива отговорности, тогава браним държавата и родината си. Ако си изхвърляме боклука през балкона или пред вкъщи, не е никак възпитано и отговорно“, посочва изпълнителката на „Защо повярвах“.

Певицата следи политическите полемики и страсти във и извън парламента.

„И не мога да повярвам на това поведение. Семката на разделението е посята много отдавна, сега се е вкоренила и станала голямо дърво. Разделяме се на „Левски“ и ЦСКА, на поп и фолк музика. Генерално винаги сме на двата полюса. Трудно е да се води диалог, когато единият трябва да направи първата крачка и да каже: Дай да се разберем кое е добре за хората или за жанра, да речем. Едните не пускат кокала на другия, така изглежда отстрани. Всеки политик настройва хората, че другият е отвратителен. Те трябва да са пример на хората за конструктивност, а се обиждат един друг. Ето затова няма пазач в българския казан“, категорична е Камелия, която пак ще се върне в Царево на почивка, защото обича курортното градче и българското Черноморие.

Може би от радост, че се е спасила навреме, певицата за първи път показа бебето си. Малкото чудо в живота на фолкдивата носи древното и позабравено българско име Баян, което нашумя отново покрай сериала „Войната на буквите“. Месеци наред певицата криеше лицето на наследника си, като показваше само по някое сладко краче или ръчичка на момченцето.

Близо половин година, след като Камелия се похвали изненадващо, че с дългогодишния си партньор Цветин са станали родители, тя се престраши да покаже и личицето на Баян. Стана ясно, че пеленачето е родено от сурогатна майка, за която се предполага, че е украинска бежанка.

Гласовитата блондинка не спира да работи и съчетава успешно грижите за бебето с професионалните си ангажименти и проекти. Неотдавна тя сподели, че работи нощем, когато Баян спи, а през деня гледа да е край него и да не се отделя от него задълго. Камелия признава, че получава и солидна помощ от бабите, които с удоволствие се включват в грижите за мъничето.

Споделя идеята за закон за добрия стопанин

„Идеална ми се струва идеята за иницииране и приемане на Закон за добрия стопанин. Ние, българите, се плашим, когато ни глобят и трябва да платим. На Запад са го измислили – глоба и за изхвърен фас на улицата. България е невероятна територия. Обичам си родината, но държавата ни куца. Наша е отговорността.“

Това сподели пред „България Днес“ фолкпевицата Камелия. Така изпълнителката на „Луда по тебе“ подкрепи идеята на Гергана и Соломон Паси да се работи по Закон за добрия стопанин. Поводът за това е разходка по българското Южно Черноморие преди водното бедствие, при която двамата бивши министри установяват множество призрачни постройки по крайбрежието.

„Апокалиптичният потоп от последните дни е оглушителна камбана за всеки, от когото зависи нещо – държавата, общината, главния архитект, строителния надзор, предприемача, собственика, застрахователя. Всеки! Климатичните промени са тук и ще бележат живота ни по различни, най-неочаквани и често трагични начини!“, пише Гергана Паси.

И дава пример с кадри от брега на Царево: „Призрачен, мъртъв град, на самия плаж, построен някога от „руски инвеститор“ и погълнал спестяванията на стотици хора, но най-вече – погубил един от най-хубавите някога плажове по Южното ни Черноморие. Днес той тъне в строителни отпадъци, мръсотия и фекалии!“

Твоят коментар

About Тодор Тодоров

Какво мислите?