Home » БЪЛГАРИЯ » Кандидат-кметът Тончо Токмакчиев избяга в САЩ
Кандидат-кметът Тончо Токмакчиев

Кандидат-кметът Тончо Токмакчиев избяга в САЩ

Кандидатът за кмет на София от „Партия на зелените“ Тончо Токмакчиев избяга в САЩ и Канада посред кампанията за вота, научи КОЧ.

От официалния старт на агитацията за местните избори, който бе на 27 септември, актьорът е в странство и не е ясно как привлича избиратели за кандидатурата си.

Той е на турне отвъд Океана като част от сатирично-музикалното шоу „Майсторите на комедията“ заедно с дългогодишните си колеги и партньори Камен Воденичаров и Георги Мамалев. Вместо да се бори за гласове в София, Токмакчиев играе скечове, текстове и герои от телевизионни и театрални формати и пее някои от най-популярните песни от историята на телевизионните шоу предавания „Ку-ку“, „Каналето“ , „НЛО“ и „Шоуто на канала“.

 Кандидат-кметът Тончо Токмакчиев

Триото започна гастрола си точно на 27 септември от Канада и досега е обиколило Монреал, Торонто, Атланта, Денвър, Сан Франциско, Бостън.

Вчера кандидат-кметът кацна в Лас Вегас и докато тук големите партии се стягат за ожесточена битка на 27-и октомври, той радва нашенците зад граница. Билетите за следващите градове, където „Майсторите на комедията“ ще гостуват, вървят между 30 и 60 долара. Предстоят изпълнения в Сиатъл, Ванкувър и Чикаго на последната дата от турнето – 13 октомври. Така на практика актьорът има само 1 седмица да организира кампанията си в столицата след завръщането от страната на неограничените възможности.

 Кандидат-кметът Тончо Токмакчиев

Зам.-председателят на „Партията на зелените“ Христо Дунчев коментира пред Lupa.bg, че Токмакчиев е декларирал отсъствието си от страната и от кампанията още преди нейния старт.

Според екс кандидата за евродепутат, актьорът щял да настъпи с пълна сила в София след завръщането си и нямал нужда от цял месец да агитира за себе си. А формацията е готова и официално да инициира стъпки за поправка на Изборния кодекс с цел намаляване на продължителността на предизборните кампании.

Лупа

Твоят коментар

About Ивана Александрова

Какво мислите?