Новините на фокус
Home » ЗА ДАМИТЕ » Капнете капка от тази течност в кофата и почистете кухнята – 10 дни няма да видите прашинка! Трикът на музеите:
Капнете капка от тази течност в кофата и почистете кухнята - 10 дни няма да видите прашинка! Трикът на музеите:

Капнете капка от тази течност в кофата и почистете кухнята – 10 дни няма да видите прашинка! Трикът на музеите:

Със  метода, използван от музеите, можете да почистите дома си и според опита няма да видите прах по повърхността на мебелите си поне 10 дни.

Решението всъщност е много евтино и просто и имате нужда от една съставка, която можете лесно да получите от аптеките.

Вероятно вече сте опитвали няколко начина за премахване на досадния прах и ако се вярва на известния музей Смитсониън, който веднъж го посочи като едно от решенията, основната съставка е  глицеринът , който можете да закупите в повечето аптеки.

почистване кухня

А именно, не е достатъчно само да почистите праха, но и да предотвратите появата му поне за известно време. Всичко, което трябва да направите, е да смесите 5 литра вода с 3 супени лъжици глицерин, да накиснете кърпа в тази смес и да избършете пода, огледалата и мебелите с нея.

почистващ разтвор

Глицеринът е ефективен и за премахване на петна от кафе или чай от дрехите. Нанесете комбинация от готварска сол и глицерин (в съотношение 1:1) върху прясно петно ​​и след като петното избледнее, изперете дрехата по стандартния начин.

С кърпа, натопена в малко глицерин, можете да третирате надрасканите части на кожени дрехи или мебели. За цялостно почистване на прозорците се използва разтвор от глицерин и етилов алкохол в съотношение 1:10. С този разтвор се избърсват прозорците.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?