Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Като във филм на ужасите: Позор е сградата на тази гимназия да изглежда така! СНИМКИ
Като във филм на ужасите: Позор е сградата на тази гимназия да изглежда така! СНИМКИ

Като във филм на ужасите: Позор е сградата на тази гимназия да изглежда така! СНИМКИ

Сградата на Професионалната гимназия по речно корабостроене и корабоплаване в Русе е в покъртително състояние. Кадри, споделени в социалната мрежа, показват страховития и в същото време жалък вид на школото.

Обликът на задната фасада и дворът на училището напомнят за разрушенията в Украйна вследствие на войната или за филм на ужасите. Гледката предизвиква възмущение и тъга сред русенци, особено сред тези, които са бивши възпитаници на Корабния техникум.

Професионалната гимназия по речно корабостроене и корабоплаванеХората не могат да си обяснят как така няма пари за поддръжка на училището, което подготвя бъдещи моряци, капитани, механици и спедитори в град край река Дунав, който според управляващите има развито пристанище.

Към 2023 г. в България има само една гимназия по речно корабостроене и корабоплаване и тя се намира в Русе. В миналото у нас е имало и други такива гимназии, но те са били закривани през годините.

Професионалната гимназия по речно корабостроене и корабоплаване в РусеСрам и позор е образователна институция, която би трябвало да е гордост и престиж за ученици и учители, да изглежда по този начин!

Дунав мост

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?