Home » БЪЛГАРИЯ » Кинаджии осъдиха Николай Банев на 300 бона – олигархът окупирал близо 4 декара от земята на „Ню Бояна“
Кинаджии осъдиха Николай Банев на 300 бона

Кинаджии осъдиха Николай Банев на 300 бона – олигархът окупирал близо 4 декара от земята на „Ню Бояна“

Банковите сметки на приватизатора и клиент на прокуратурата Николай Банев, ще олекнат с близо 300 хиляди лева, след като кинаджиите от „Ню Бояна Филм“ са го осъдили в Градския съд, че е превзел 3.7 декара от тяхната земя в полите на Витоша, научи КОЧ

От тази сума 253 920 лева са обезщетение за пропуснатите наеми от имота за 4 години, а около 17 510 са разноските по делото. Отделно ще бъдат начислени и около 13 хил. лева лихви, както и такса на съдия-изпълнител, разкрива седмичник.

Съдебната сага между олигарсите и киностудиото още не е окончателно приключила, понеже осъдените имат право да обжалват. На подсъдимата скамейка е „Къмпани Билд Комерс“ – фирма на Банев, която се води собственик на имота с фамилната резиденция, която пък се продава на търг за 6 милиона лева.

Върху окупираната територия Банев поставя строителна техника, прави алея, по която да минава прислугата на резиденцията му, изггражда автомобилен канал, накрая монтира и ограда. За всичко това приватизаторът от Любимец няма никакви разрешения и строителни книжа. Отделно не дава и стотинка за декарите, които огражда.

Разправията между милионера и каниджиите стига и до столичното кметство. Арх. Влади Калинов нарежда да се съборят незаконните градежи на Баневи.

Ако Апелативният съд потвърди решението на Градския, Николай Банев ще трябва да прои на кинаджиите 253 920 лева – той е ползвал терена 48 месеца и дължи по 5290 лв. месечно.

ПИК

Твоят коментар

About Ивана Александрова

Какво мислите?