Новините на фокус
Home » ЗА ДАМИТЕ » Класната на Филип, който остана завинаги на 15 години, проговори
Класната на Филип който остана завинаги на 15 години проговори

Класната на Филип, който остана завинаги на 15 години, проговори

Скърбя и съм потресена от случилото се. Филип беше изключително дете – ученолюбив, с потенциал, интелигентно и добро момче, което изпълняваше съвестно задълженията си като ученик. Държеше се изключително приятелски със съучениците си.

С никого не е имал проблеми. Винаги им помагаше с каквото може. Това тихо разказа Боряна Грасиани, класната на Филип, която му е преподавала по английски език в Първа английска гимназия в София, съобщи „24 часа“.

Оценките му били почти само шестици. Участвал активно в училищния живот. Очарователен ученик, нза съжаление, Бог си прибира добрите по-рано, въздъхна учителката. Освен че проявявал старание по задължителните предмети, се записал в извънкласен клуб по история, защото много обичал тази дисциплина. Обсъждали исторически теми в междучасията и с класната, и с другите деца.

Тренирал е самбо. Родителите му казвали, че спортът много му е помогнал в изграждането на характера. Всъщност той никога не скучаел. След уроците обичал да спортува.

“Представете си, пресичал е на пешеходна пътека, както сме го учили. Детето е спазило правилата, но неадекватни пияни шофьори вършат безумия!”, добави учителката.

Боряна Грасиани се видяла с майката на Филип на бдението в памет на 15-годишния ученик в неделя на кръстовището на трагедията. Успяла само да изкаже съболезнованията си, почернената жена нямала сили да говори. Там било пълно с негови съученици Филип, но не само от Първа английска гимназия, но и от класа му от предишното училище.

Родителите били изключително всеотдайни хора, разказа още класната ръководителка. Не пропускали родителски срещи. А имало ли някакъв ангажимент на класа, винаги се отзовавали. Инициативни и отговорни хора, каза класната.

“Изключително голямо нещастие. Отлично дете, възпитано, интелигентно, спортна натура. Имал е бъдеще. Всички сме в пълен шок”, каза и директорката на Първа английска гимназия Нели Петрова. На погребението на детето щяло да има представители на ръководството. А след 15 септември с класа на Филип ще работят психологът и педагогическият съветник.

Твоят коментар

About Admin Ko4

Какво мислите?