Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Клиент показа как ни лъжат в големите хранителни вериги – вижте разликата в цените:
Клиент показа как ни лъжат в големите хранителни вериги - вижте разликата в цените:

Клиент показа как ни лъжат в големите хранителни вериги – вижте разликата в цените:

Кафето е двойно по-евтино в бакалията, но има някакво разумно обяснение

Клиент показа драстичната разлика в цените на квартален магазин и хипермаркетите „Кауфланд“ и „Лидл“. Той прилага три снимки – на кафе, които се оказват два пъти по-евтини в бакалията.

Според някои продуктите са изкупени на промоция преди време от собственика на въпросния магазин. Други обаче смятат, че големите вериги необосновано поддържат високи цени и надуват инфлацията.

„Веригите имат бърз оборот на стоките и в случая това са най- актуалните и високи цени на кафето, което са получили преди 2 дена или даже ще получат след 15 примерно. Т. е. цените понякога се вдигат предварително преди получаване на по-скъпата стока. Докато в кварталния магазин заредил един или два стека от по 12 или 24 кафета още през октомври си ги продава на цени от миналата година. По същата логика може в някое забутано село да се намери на още по-ниска цена! Това е хипотетично само една от причините, която може да доведе до такава разлика“, мотивира се работещ в този бранш.

„Крайно време е да се разбере, че в кварталния магазин е по-евтино да пазаруваш и дори да е на същата цена пак е по-добре да го купиш от там. Не пътуваш с колата и не харчиш за гориво, не си купуваш ненужни неща подлъгвайки се от промоционалната цена, не взимаш в по-големи количества, защото ще спестиш 15%, а накрая ще го изхвърлиш голяма част от него и т.н.“, смята друг потребител.

Цените в квартален магазин в Бургас
Това са цените в един от големите хипермаркети 
А това е кафето в друг хипермаркет

Източник: Флагман

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?