Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Кметът на Бургас за убийството на Стела: Гневен съм
Кметът на Бургас за убийството на Стела: Гневен съм

Кметът на Бургас за убийството на Стела: Гневен съм

Ако мога да променя нещо като човек, бих го направил, споделя Димитър Николов

Трагедията с 23-годишната Стела Маринова от Бургас, която почина след зверско меле на автомагистрала „Тракия”, причинено от дрогиран шофьор на ТИР, породи много сълзи. Кметът на Бургас Димитър Николов сподели във Фейсбук, че изпитва ужас, представяйки си болката на близките ѝ, предаде Флагман.

„23-годишно, красиво, тепърва започващо живота си бургаско момиче е било убито на пътя заради дрога и безразсъдство. Отишло си е без вина, без шанс да оцелее. Други две момичета са ранени“, пише градоначалникът в социалната мрежа.

„Това са невинни и нищо неподозиращи деца. Тестът на шофьора показал наличието на метамфетамин. Изпитвам ужас, представяйки си болката на близките“, добавя той.

Димитър Николов споделя, че се чувства гневен, но и безсилен заради поредния случай на с невинни жертви.

Не знам дали се е случило заради липсата на страх от правосъдие или заради липсата на страх от контролните органи, или по-скоро е липсата на индивидуална отговорност, че с действията си можеш да предизвикаш фатални последствия, добавя той.

Кметът признава, че не е по силите му да промени нито съзнанието на тези, които сядат зад волана пияни или надрусани, нито законите. „Ако мога да променя нещо като човек, бих го направил. Знам, че и всеки един от вас. Поне в света около нас. И най-вече в нас“, споделя той.

„Бог да помилва Стела! Сила на близките“, пише Димитър Николов.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?