Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Коварен рак погубил съпругата на Краси Дунев от „Игри на волята“ (Снимки)
Коварен рак погубил съпругата на Краси Дунев от „Игри на волята“ (Снимки)

Коварен рак погубил съпругата на Краси Дунев от „Игри на волята“ (Снимки)

Олимпийската гордост Красимир Дунев е сред фаворитите на зрителите в новия сезон на „Игри на волята“.

50-годишният гимнастик, носител на сребърен медал от олимпиадата в Атланта през 1996 г., участва в предаването заедно с дъщеря си Никол, която също е бивша спортна гимнастичка.

Баща и дъщеря впечатляват с борбен дух и усмивки, но преди 5 години са преминали през най-страшния ад. Едва на 40 от този свят си тръгва съпругата му Ани, с която имат две деца – син Майкъл и дъщеря Никол.

Двамата са пример за здраво семейство и щастлив брак допреди Ани, която също била треньор по спортна гимнастика, да се сблъска с рака. По време на дългото и изтощително лечение щерка ѝ Никол била неотлъчно до нея и държала ръката ѝ дори по време на терапиите. За съжаление, лекарите не успяват да я спасят и Ани издъхва на 11 май 2018 г.

„Жестоката болест прекъсна твоя млад живот! Защо ни остави с очи, обърнати завинаги към вратата в очакване да се върнеш? Мила майко, нищо не е в състояние да запълни празнотата в сърцата ни след твоята загуба. Остана ни само скъпият спомен за топлите грижи и обичта, с която ни дари.

Благодаря на всички, които бяха с нас в най-трудните моменти и ни помагаха!“, е написала Никол във фесйбук в деня на кончината на своята майка. Година по-късно тя пак се изповядва: „Зная, мамо, че трябва да се справя и да продължа напред, за да те има и да бъдеш до мен. Зная, че си ме родила с риск за живота си, за да дадеш шанс на едно сърце да тупти и да живее, окрилено от твоята единствена и неповторима обич. И зная нещо друго, че ти никога няма да бъдеш само спомен или минало.

Искам да ти кажа, че съм силна и ще го доказвам всяка минута. Ще продължа да доказвам, че твоят живот е имал смисъл и няма да го предам. Липсваш ми, мамо! Ще минат дни, може би години, в които аз ще продължавам да те обичам с живота си, за да дойде времето, когато отново ще ти кажа „Здравей“ и ще те прегърна. Мечтая си за този миг, мамо! Завинаги ще останеш в моето сърце!“

Дълго време цялото семейство на председателя на Българската федерация по спортна гимнастика Краси Дунев е живяло отвъд Океана. В Америка той забягва веднага след спечелването на олимпийската си титла в Атланта през 1996 г. През 2007 г. обаче решава да се завърне с близките си у нас и заедно с колегата му и добър приятел Йордан Йовчев да вземат федерацията под своето крило.

Дунев е сред фаворитите за спечелването на голямата награда в приключенското риалити „Игри на волята“ и още от първите дни на арената успя да спечели респекта и уважението не само на зрителите, но и на всички свои съплеменници и конкуренти в шоуто.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?