Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Когато нямаме държава! Бакалия на колела спасява стари хора в забравени от Бога села
Когато нямаме държава! Бакалия на колела спасява стари хора в забравени от Бога села

Когато нямаме държава! Бакалия на колела спасява стари хора в забравени от Бога села

Миниван с хранителни продукти става интернет сензация, като спасява баби и дядовци в забравени села. Шофьорът и продавач на бакалийката на колела Николай Димитров се заснема в действие как радва всекидневно десетки старци.

Младото момче е един от малкото, които обръщат внимание на възрастните и има грижовно отношение към самотниците на село. Николай е широко скроен човек. Въпреки че е търговец, винаги дава нещо в повече на всеки от селата, които посещава. Новите продукти на пазара са често непознати за бабите и Николай обяснява търпеливо на възрастните хора какви са новостите на пазара.

Тик-ток звездата също се заема и с доставка на лекарства, където те не достигат и не могат да бъдат закупени.

Николай Димитров
Николай Димитров

Младият продавач с топли козунаци и още по-топло сърце не вижда дюкяните в селата като конкуренция, а по-скоро като още едно място, където може да помогне – снабдява ги с продукти.

Докато 24-годишният младеж изпълнява благородната си мисия, научава неща, които скоро може да изчезнат – народни песни. Дълголетниците в селото са въодушевени, че млад човек се интересува от тях, и затова го учат на позабравени обичаи и изпълнения от българския фолклор.

Младежът винаги дава по нещо от себе си
Младежът винаги дава по нещо от себе си

Жизнерадостният Николай заразява с енергията си възрастните хора, които освен за традиции му разказват и забавни случки от живота си.

„Аз и моята приятелка имахме едно гадже – смее се една щастлива баба пред камерата на мобилния търговец. – Една вечер гони мене, другата вечер пък нея.“

Старците са благодарни за вниманието, което им се отделя, и отрупват младежа с типично бабешки, но сантиментални подаръци – сладка и зимнина.

Бабите по селата са щастливи
Бабите по селата са щастливи

В същото време хиляди са трогнати от действията на изгряващата онлайн звезда. Николай е последван в социалните мрежи от над 60 хиляди души. Видеата на продавача карат зрителите да си спомнят за техните баби и дядовци и да им обърнат нужното внимание. Докоснати от грижовността на Николай, някои от неговите последователи искат също да помагат на възрастни хора.

Последния случай е с баба Стоянка. Възрастната жена казва пред камерата, че скоро има рожден ден, и веднага е отрупана с подаръци от цялата страна.

Източник: България днес

Твоят коментар

About Admin Ko4

Какво мислите?