Новините на фокус
Home » СВЯТ » Кога ще ги стигнем? Вижте как германци строят цяла къща само за 24 часа (видео)
германци строят цяла къща само за 24 часа

Кога ще ги стигнем? Вижте как германци строят цяла къща само за 24 часа (видео)

Днес животът ни е далеч по-забързан в сравнение с преди 50 години например. Всичко е по-бързо – като се започне от транспорта и се завърши със строителството на къщи.

И ако съвсем доскоро изграждането на дом отнемаше години, то днес времето е съкратено до няколко седмици. Германската компания Dennert е решила да направи невъзможното и е започнала да строи къщи за едно денонощие. Тя се занимава от години със строителство. Специалистите, които работят в нея, са разбрали, че трябва да ускорят темповете, за да бъдат конкурентоспособни на пазара. Dennert успява да обедини бързина и качество.

Една поръчка отнема 3 месеца. За това време във фабрични условия се „произвежда” къщата.

Тя се състои от готови модули, в които веднага се монтират всички необходими комуникации и битова техника. Модулите се доставят на парцела и започва тяхното монтиране. Отстрани погледнато изграждането е доста впечатляващо, тъй като бригадата работи доста бързо. И това не е случайно като се има предвид, че мотото на Dennert е „Един ден – една къща”.

Основният строителен материал е германски екобетон.

В него има естествена пемза от Алпите, цимент, вода и пясък. Гаранцията, която дава компанията, е 30 години, пише факти.бг

Твоят коментар

About Тодор Тодоров

Какво мислите?