Горещи новини

Кой в никакъв случай не може да става кръстник на детето: Правила за кръщението!

Кой в никакъв случай не може да става кръстник на детето

Знаем много малко за светото кръщение, а това е първата човешка стъпка по пътя към Бога.

Обредът на кръщението на детето  – светъл празник за цялото семейство! За да  се извършва това тайнство по всички канони, е необходимо да се обърне специално внимание на избора на кръстници за бебето, разбра КО4.

Кръстниците-земните ангели-пазители, които помагат на малкия човек, да започнат духовен живот, който ще ги предпази от изкушенията на живота… Изборът на кръстници влияе на бъдещето на детето и е необходимо да се помни винаги.

Детското кръщение в църквата

Позовавайки се на служител в църквата, винаги можете да получите точен отговор на този въпрос. Вземете за кръстници хора, които не могат да правят в църква следното!

КОЙ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ КРЪСТНИК НА ДЕТЕТО

  • Не може да бъдат предпочитане кръстници жени по-млади от 14 години, мъже на възраст под 15 години. Само след постигането на тази възраст могат да се занимават с духовно образование, според църквата.
  • Монаси и монахини в никакъв случай не могат да бъдат кръстници.
  • Не можете да взимате за кръстници хора с психични заболявания.
  • Кръстници не могат да бъдат родителите на детето.

КОЙ МОЖЕ ДА КРЪСТИ ДЕТЕТО ВЪПРЕКИ СУЕВЕРИЯТА

Хората вярвали, че не е хубаво да се взимат за кръстници за момичетата неомъжена жена, а за момчетата, неженен мъж. Това ще отнеме щастието от тях.

Разбира се, това е глупаво суеверие. Църквата не го взема на сериозно. Основното нещо е хората да бъдат добри!

Друго суеверие – Бременни жени не могат да бъдат взети за кръстници .

Църквата не го забранява! Единственото нещо, което може да предизвика безпокойство: Ще им ли е удобно на кръстниците, ще имат ли достатъчно сили. Това до голяма степен зависи от състоянието и продължителността на бременността при жените.

Какво е саможертвена любов, какви са границите между добро и зло, какво е вяра, съвест, търпение и милост: всичко това трябва да го казва кръщелника и духовните родители на всяка среща. Това е техният основен подарък.

Трудно е да се разбере и приеме такова изявление. Обикновено, е прието кръстниците на детето да му носят подаръци, играчки, дрехи и нещо за забавление, като гледат само материалната страна и задоволеност на кръщелника си. Това е добре, разбира се! Но много хора забравят, че кръстниците преди всичко са духовните водачи и учители на детето.

Младата, незряла душа е толкова сложно нещо! За да не се правят грешки в младостта, за да се превърне детето в успешен възрастен, да не съжалява за нищо, затова ще трябва да получи нормално детство духовно и морално образование.

Тайнството на кръщението на детето се извършва веднъж. Във всеки случай детето не може да се прекръства втори път, без значение какво се случва! Църквата забранява този свят ритуал да се извършва втори път с един и същи човек.

Родителите избират за кръстници на децата си хора, които ще останат до края на живота им такива.

Източник: За жената

Твоят коментар

Be the first to comment on "Кой в никакъв случай не може да става кръстник на детето: Правила за кръщението!"

Какво мислите?