Home » БЪЛГАРИЯ » Костадинов: Не може всеки ден да започва от броене на трупове
Костадинов: Не може всеки ден да започва от броене на трупове

Костадинов: Не може всеки ден да започва от броене на трупове

Никога не съм твърдял, че болест няма или че не е опасна. Но смятам, че мерките не са пропорционални на ситуацията.

Не може да се затваря държавата, каквито информации изтичат от здравното министерство, че предстои някакво затваряне. Не може цялата държава да страда по този начин.

Това коментира в ефира на Нова тв Костадин Костадинов.

Смъртността на този вирус в световен мащаб е 0,3% от общия брой на заболелите. От друга страна има 1 млн. регистрирани случаи на странични ефекти при хора от ЕС от различните ваксини срещу ковид. И в момента този казус е поставен на дебат. Това също не бива да се омаловажава, коментира той.

Да не говорим, че в момента само една теза се налага – че трябва да се ваксинираме. Ако ти напишеш другата теза в социалните мрежи, тя веднага се трие, допълни той.

Половината от болниците в страната са държавни и общинска, а другата половина – са частни. И забележете, че целият натиск в епидемичната ситуация пада върху държавните и общински лечебни заведения. Другата половина стои извън светлината на прожекторите, коментира той.

Не бива да се създава допълнителен страх у хората. Не може когато някой се разболее, да му се внушава, че го чака най-лошото, допълни Костадинов.

Не може сутрин човек като си пусне телевизора и всичко да започва от броене на трупове, коментира той.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?