Кралска орехова торта при това без брашно! Ако обичате да приготвяте домашни сладкиши и най-вече торти, то тази рецепта на Ко4 ще ви вдъхнови да опитате нещо различно.
Днес ще приготвим заедно кралска орехова торта без брашно. Всички сладкоежковци ще харесат такава торта. Освен, че е много вкусна и се топи в устата, с нея можете да изненадате гостите и роднините си. Приготвя се бързо и лесно. Ако я направите вендъж, след това ще я повтаряте всяка седмица.
Ето рецептата за тази кралска торта без брашно :
Кралска орехова торта
Продукти за блата:
10 белтъка;
250 гр. пудра захар;
300-400 гр. орехи;
25 гр. нишесте
Приготвяне:
Първо отделете жълтъците от белтъците. Добавете пудрата захар към белтъците и разбийте до гъст сняг с твърди връхчета. Пресейте нишестето в разбитата маса и отново разбъркайте хубаво.
Изсипете предварително натрошените орехи, разбъркайте старателно. Разстелете белтъчната смес върху тавичка, покрита с хартия за печене, и разпределете равномерно. Тавата трябва да е правоъгълна, може да използвате тази от фурната.
Печете във фурната за 25 минути при температура 180 С. Разделете готовия блат на 3 части (Отделете блата от хартията, докато е още горещ и с шпатула, а не с ръце).
Продукти за крема:
10 жълтъка
160 гр.пудра захар
2 супени лъжици какао
30 мл ром или коняк
100 мл прясно мляко
200 гр.масло
Приготвяне на крема:
Смесете жълтъците с пудрата захар. Добавете мляко към яйчената смес и разбъркайте. Варете получената маса на слаб огън, докато се сгъсти. Охладете крема за около 10 минути.
Добавете маслото (предварително размекнато) към охладената смес и разбийте. Добавете какаото към крема. Добавете ром и отново разбъркайте. Охладете крема.
Сега съберете тортата. Слепете блатовете с крем, а с остатъка намажете повърхността и всички ръбове. Поръсете с натрошени орехи и оставете в хладилника за пълно охлаждане и омекване.
Може да я поднесете по всяко време, защото е подходяща както за закуска, така и за десерт. Ще си оближете пръстите и ще поискате още.
Източник: За жената
Be the first to comment on "Кралска орехова торта без брашно – толкова мека и нежна, че потъваш във вкуса й"