Home » ЗА ДАМИТЕ » Купих корен от джинджифил в супермаркета и го засадих у дома. Оказа се, че това е най-бързо растящото растение, което съм имала. /СНИМКИ/
Купих корен от джинджифил в супермаркета и го засадих у дома. Оказа се че това е най-бързо растящото растение което съм имала. /СНИМКИ/

Купих корен от джинджифил в супермаркета и го засадих у дома. Оказа се, че това е най-бързо растящото растение, което съм имала. /СНИМКИ/

Много хора знаят, че коренът от джинджифил е много полезен за имунната система. Така че се опитвам да го приемам, поне от време на време. Хубаво е, че винаги е лесно да се закупи от магазина.

Преди месец и половина, ровейки се в кутия джинджифил, попаднах на корен с набъбнали пъпки. През главата ми мина мисълта, че такъв екземпляр има всички шансове да поникне. Хареса ми идеята и я добавих в количката.

Радвах се от мисълта, че този път не трябваше да отглеждам растение от семе и да чакам да порасне. Всичко може да се случи много по-рано. В крайна сметка, кореновата система вече съществува, просто трябва да я събудите правилно.

Сложих корена на джинджифила в просторна саксия и го покрих с пръст, така че върхът на корена да е открит. По някаква причина ми се стори, че по този начин ще бъде по-лесно кълновете да започнат да растат.

Измина повече от седмица, но видим напредък нямаше. Старите пъпки останаха в зародиш, а нови не се появиха.

Не разбрах защо джинджифилът не иска да расте. Изглежда като жив корен в благоприятна среда. Явно не бях налучкала нещо.

След това го покрих напълно с пръст и продължих да го поливам ежедневно с надеждата да се събуди.

Около седмица по-късно се появи първото покълване! Ура, буден е!

Скоро се появи втори, а първият вече беше дълъг 10 см. С всеки нов ден стъблата ставаха по-дълги и по-дебели. Започнаха да се появяват първите листа.

Те растат толкова бързо, че след още 12 дни височината на първите кълнове вече е 65 см, а ширината на листата достига 3 см.

Ако това продължи, тогава ще трябва да го занесете в провинцията и да потърсите място за засаждане.

Освен с полезните си свойства, това растение е известно и със своята красота. През есента на зрели храсти се появява голяма червена пъпка.

 Отделя специфичен сок, който има приятна миризма и има антисептични свойства.

Цветето е много устойчиво, може да стои във ваза няколко седмици, без да изсъхне.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?