Новините на фокус
Home » ЗА ДАМИТЕ » Лайфхак от баба: Сложете обикновена найлонова торбичка в пералнята и ефектът няма да закъснее!
Лайфхак от баба: Сложете обикновена найлонова торбичка в пералнята и ефектът няма да закъснее!

Лайфхак от баба: Сложете обикновена найлонова торбичка в пералнята и ефектът няма да закъснее!

Какви ли не трикове сме ви показвали досега, чиято едничка цел е да ви улеснят, особено при едно от най-досадните домакински задължения – прането.

Някои домакини слагат вътре лимонтузу, за да почистят отлаганията и да премахнат миризмата, други използват трика с черен пипер, за да запазят цвета на тъмното пране.

Днешната хитрост обаче надминава всичко гореизброено и със сигурност никога няма да ви хрумне да го направите, защото на пръв поглед звучи меко казано глупаво – да сложиш найлоново пликче заедно с полите, блузите и дънките в пералнята!

Всъщност този трик е популярен сред по-възрастните хора, които още едно време са слагали найлонови торбички в прането, за да ги използват по-дълго време. Именно по тази причина обаче достигнали до неочаквани заключения и изводи.

найлонова торбичка в пералнята

Реших да опитам и да послушам съвета на баба си и трябва да ви призная, че направо се шокирах от това, което видяха очите ми, след като пералнята, заедно с найлоновата торбичка вътре, приключи работата си.

Оказва се, че благодарение на нея дрехите стават забележимо по-чисти и това не е единственото предимство на този хитър трик.

пране с найлонова торбичка

Спестяваш прах

Пликчето позволява на перилния препарат да се смеси по-добре при въртенето на барабана. Не остават бучки, а прахът се разтваря напълно. Благодарение на торбичката консумираното количество прах намалява, а по дрехите дори няма следа от него.

Дрехите стават по-чисти

Точно така. Найлоновата торбичка е много по-лека от всичко останало в пералнята, тя успява да привлече като магнит всякаква коса или вълнени топченца от дрехите. Тези, които имат домашни любимци у дома, веднага ще разберат с пълна сила предимствата на този лайф хак.

чисти дрехи от пералнята

Как да перем с найлонова торбичка?

Първо е важно тя да няма шарки по себе си. След това температурата на водата не трябва да бъде по-висока от 40 градуса. В противен случай пликчето може да се разтопи.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?