Лена Бориславова жертва на насилие

Лена Бориславова жертва на насилие

Лена Бориславова за пръв път призна, че се чувства жертва на насилие. В последните месеци темата е изключително наболяла и дискутирана, а редица популярни българки споделиха личните си истории.

Юристката, която бе възпята от сценаристите на Слави Трифонов в шумно коментираната песен „Кака Лена“ през януари тази година, изропта, че всъщност възприела музикалната творба като акт на насилие срещу себе си.

„Да, това е може би една от формите на вербално насилие. Според мен песента е изключително вулгарна и се опита да ме представи в светлина, която няма нищо общо с работата ми. Така че за мен наистина беше неприятно и това е и причината за делото. Това е общият ред, по който човек може да си търси правата. В крайна сметка всеки трябва да отговаря за нещата, които прави“, коментира за пръв път случая Лена и решението си да съди Слави Трифонов и екипа му.

Всъщност минала седмица стана ясно, че сметките на една от фирмите на шоумена са под запор именно заради иска на Бориславова, която го съди за 40 хиляди лева обезщетение заради песента. „Предстои да бъде насрочено първо заседание по делото, като процесът се движи нормално спрямо сроковете за българското гражданско право. Така или иначе всичко ще се реши в съда, като в това време сметките ще останат запорирани по силата на съдебното определение“, коментира Бориславова.

Бившата говорителка на Кирил Петков напоследък очевидно е особено чувствителна на тема насилие и не спира с откровенията по темата. „Необходима е поредна стъпка в един бавен и мъчителен процес към това обществото да се придвижи крачка напред и обществото ни да разбере, че формите на домашно насилие – физически или не, не са приемливи в едно модерно общество. Не може домашното насилие да е приемлива форма на съжителство. Има такива неща, за които цялото общество да не иска да не се случват“, споделя Лена, която щяла да се бори за нов закон, свързан с домашното насилие.

Тя успя да се класира за депутатско място от листите на ПП заедно с официалната си половинка Мирослав Иванов. В деня на вота обаче за пореден път уж влюбените и сгодени от 9 години Лена и Миро пак бяха разделени. Докато тя остана в столицата и изкара деня в компанията на колегата си – рапъра Христо Петров – Ицо Хазарта, Иванов се бе прибрал при майка си и баща си в родния Ямбол.

Твоят коментар

Be the first to comment on "Лена Бориславова жертва на насилие"

Какво мислите?