Новините на фокус
Home » ЗДРАВЕ » Лечебната сила на кестените, за която всеки трябва да знае
Лечебната сила на кестените за която всеки трябва да знае

Лечебната сила на кестените, за която всеки трябва да знае

Кой не е чувал за лековитата сила на кестените? Едва ли има такъв човек. От векове се знае, че тези малки кафяви топки се използват като ефективно средство за лечение и разкрасяване.

Овен полезни и вкусни, кестените притежават и вълшебни свойства. В днешната статия от Ко4 ще ви разкажем малко повече за вълшебните свойства на кестените.

Какво трябва да знаем за кестените?

Може и да ви се струва странно, но тези лъскави кавяви топчета успяват да заредят тялото, както и да помогнат за подсилване на самочувствието.

Някои хора твърдо вярват в това, че кестените са способни да сбъдват желания. Те имат енергийна вибрация, която успокоява и хармонизира тялото, зарежда го с положителна енергия.

Най-хубавото е, че в момента сме в сезона на този вълшебен плод.

Ето и някои от останалите магически ползи, за които е добре да знаете:

Ако поставите няколко кестена в джоба на панталоните си, се счита, че по този начин ще защитите голям процент от тялото си от вредното излъчване. Дивите кестени са способни да изгонят неразположението като с магическа пръчка.

Може да направите един експеримент у дома или в офиса. Нужно е да поставите няколко кестена под монитора на компютъра. За отрицателно кратко време те ще се свият. Това се получава, защото есенният плод филтрира електромагнитно лъчение. А него, както и сами знаете, го има навсякъде.

Мнозина са на мнение, че няколко кестена, прехвърляни от едната в другата ръка могат да помогнат на умората да изчезне. Освен това дават самочувствие на хора, които считат себе си за неуверени.

Следващия път, в който излезете в парка на разходка, замислете се дали си струва да подритвате тези малки златисти топчета. Вместо това се наведете и побързайте да приберете няколко от тях в джобовете си. Септември и октомври е идеалното време от годината, когато да сложим в джобовете си няколко кестена за цяр.

Кестените могат да ни предпазят и от негативната енергия, която някои хора носят със себе си. Изобщо ползите от тях са толкова много, че свят ще ви се завие, ако отделим време и внимание на всяка от тях.

Държейки лъскавите топчета в себе си, можем да повлияем благотворно върху ставите, сухожилията, нервната система и мускулатурата.

Ако страдате от безсъние или имате проблеми с нервната система, то не пропускайте да сложите 5-6 кестена под възглавницата си.

Статията има само информативна цел. Не замества консултацията с лекар, нито балансирано хранене!

Източник: Актуално

Твоят коментар

About Admin Ko4

Какво мислите?