Home » ЗДРАВЕ » Лечителката на Ламбо: Отвара от слама пази от вируси и болести!
Лечителката на Ламбо: Отвара от слама пази от вируси и болести!

Лечителката на Ламбо: Отвара от слама пази от вируси и болести!

Лечителката Севинч Балакчъ от баташкото село Нова махала е сред най-известните билкари в региона и е помогнала на хиляди хора, в това число и редица знаменитости.

В дома ѝ висят снимки с много български звезди, с които възрастната жена не обича да си прави реклама. Докато все още бе жив, Стефан Данаилов не криеше, че често я е посещавал, а тя му помогнала в изключително трудни за него моменти.

Бащата на Севинч бил известен ходжа в района, а тя мисли, че от него е наследила силата да помага на хората. Веднъж предсказала в семейството, че близък ще си отиде внезапно. Тогава починал чичо ѝ, а от фамилията започнали да я гледат с подозрение. Когато обаче край нея започнали да се случват чудеса, всички в семейството ѝ се доверили.

Лечителката умее да помага единствено и само със силата на билките. Тя е на мнение, че се намираме в трудни времена.

„Редица са причините: едно, че ние, хората, сме станали много лоши; второ, не обръщаме внимание на себе си, на хората, на всичко около нас. И тази криза, както я наричате, ни завладя, за да ни стресне, да се върнем към себе си. Хората непременно ще го осъзнаят, защото мъката е тази, която ни променя“, казва Севинч.

През годините през дома ѝ са минали хора с всякакви болежки и се е нагледала на страдание. Лечителката смята, че всички болести тръгват от белия дроб, затова трябва да го пречистваме редовно.

„Една много полезна и лечебна рецепта е отварата от овесена слама – и зелена, и жълта овесена слама, има я по аптеките. Две супени лъжици от билката се запарват в 400 мл вряла вода за 2 часа. Прецежда се и се изпива на 3-4 пъти през деня“, съветва билкарката на Ламбо. По нейни думи чрез тази отвара предпазваме белия дроб от всякакви вируси и инфекции.

„Правете си редовно и гаргара с вода с морска сол. Вечер потапяйте краката пак във вода с едра морска сол. Яжте мед, колкото можете, ако нямате алергия към него“, съветва още Балакчъ. Лечителката дава и друга полезна рецепта.

„В стаята, в която живеете, си сложете да заври отвара с лайка и с мащерка. Така ще се получи пара, която ще позволи по-леко да дишате и ще овладее възпалителните процеси в тялото. И друго полезно средство – преварявайте лук с люспите и пийте отварата. Смучете и пчелен клей с борова смола, помага много за имунитет“, казва Севинч.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?