Новините на фокус
Home » КЛЮКАРНИК » Лили Иванова си продаде мезонета
Лили Иванова си продаде мезонета

Лили Иванова си продаде мезонета

Примата на родната естрада Лили Иванова продаде мезонета си във Варна, показа проверка на вестника.

Жилището е с впечатляващата площ от 104 квадратни метра, а към него вървят в пакет и две паркоместа. Местоположението на имота не е случайно – в местността Св. Никола. Мезонетът е на 4 и 5 етаж – терасовидни и подпокривни.

Най-вероятно при покупката певицата е платила в брой по време на сделката, каквото по принцип винаги прави, според близки до нея. Според тях Иванова не държи пари вкъщи, а след концертите си влага всичко в недвижимо имущество. В момента Иванова също продължава да радва хората с представянията си, а билетите й се разграбват за минути.

Лили има предприемачески дух
Лили има предприемачески дух

Имотът във Варна изпълнителката на „Без правила“ е продала на двама заможни купувачи. Голяма част от припечеленото естрадната прима умно влага в покупка на имоти. Всички те са в топлокации, което гарантира, че цената им само ще расте на фона на нулевите лихви, давани от банките за влогове.

Преди тази сделка певицата се раздели и с жилище в София с площ от 163 квадратни метра в свръхлуксозна кооперация в квартал „Изгрев“ в София. Шестетажното здание е близо до Ловния парк и метростанция, а певицата бе съседка на футболиста Димитър Бербатов.

Малко преди тази тя направи и друга сделка. С нея скъса една от последните си връзки с родния Кубрат. Според документите естрадната прима се разделя с гарсониера на ул. „Княз Борис I“ в града. Маломерната панелка е разположена на метри от родната къща на Лили. Според запознати след бутането на постройката от комунистическите власти семейството на певицата е компенсирано с гарсониера.

Впоследствие тя се озовава в сестрата на Лили, която го прехвърля на дъщеря си, а племенницата от своя страна го дарява на Лили. Според хора от градчето целта е със свои средства Иванова да го ремонтира, а роднини да го ползват. Плановете в крайна сметка не се реализират и певицата го продава на дребен търговец от града.

Лили Иванова изпрати ГИГАНТСКИ БУКЕТ на Поли Генова

Лили Иванова позлати икономката си, Мария има пълни стаи с дарове от примата

През 2009 г. певицата продаде още един луксозен имот – в столичния кв. „Кръстова вада“ на метри от Южния парк и американското посолство. Това според медийни публикации е и единственият апартамент, предизвикал солидни тревоги за певицата. Като част от затворен комплекс за имота всеки месец се дължи такса поддръжка, която включва разходи за чистачка, градинар, водопроводчик, асансьор, противопожарна безопасност и още куп дейности, за които се плаща предостатъчно.

Освен че влага парите си умно, Лили Иванова продължава да живее повече от 40 години на едно и също място, което обожава. Това е жилището й на столичната ул. „Оборище“. Там легендарната певица се нанася в началото на 70-те като булка на Янчо Таков – сина на втория човек в държавата по Татово време – Пеко Таков. След няколкогодишен брак двамата се развеждат и певицата е на път да бъде изгонена от съпруга си, но свекърът проявява човечност и тя остава. Певицата не веднъж е споделяла пред приятели, че може от всичко материално да се лиши, но от този апартамент – никога.

„Не знам защо постоянно ми броят парите и какво имам. Сама съм си го изкарала и никой даром нищо не ми е дал“, категорична е Лили в отговор на думите, че има много, а няма наследници. Според близките й певицата винаги е участвала в благотворителни акции, но никога не афиширала колко и за какво помага на страдащите. Неотдавна тя дори направи фондация на свое име, като по този начин ще подкрепя изкуството и младите творци.

В момента певицата продължава с турнето си, като на 25 ноември тя ще е в Търново, на 26 в Русе, на 28 във Варна, а на 15 и 16 декември ще пее в София в зала 1 на НДК.

„Случвало се е Лили да ни пита за нещо в областта на недвижимите имоти и тогава сме й казвали нашето мнение. Но трябва да отбележим, че тя и в тази област няма нужда от съвети. Инвестициите, които е направила в имоти, просто ги адмирираме. Тя дори и на нас може да ни дава съвети. Лили е феномен по отношение на сделките, има нюх и за пари, не само за песни“, казва Светослав Аргиров, който заедно с брат си търгува с имоти.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?