Горещи новини

Лицето ни казва от какво сме болни

Лицето ни казва от какво сме болни

Вашето лице показва, че има здравословни проблеми.

Китайските специалисти разделят лицето на 5 отделни зони – брада, чело, нос, лява и съответно дясна буза. Доказано е, че промяна във всяка една от тези зони означава различен здравословен проблем, който ако имате достатъчно знания, можете твърде бързо да установите преди да се е усложнил проблема.

Скриването на проблема чрез козметични намеси не е достатъчно – това, че останалите ще видят пъпката, която се е появила в някоя част от лицето, съвсем не означава, че това е основния проблем.

В китайската медицина всички тези 5 части отговарят и на различни елементи:

Челото – отговаря на елемент огън,

Лявата буза – отговаря на елемент дърво,

Дясната буза – отговаря на елемент метал,

Нос – отговаря на елемент земя,

Брада – отговаря на елемент вода.

Всяка зона от лицето отговаря за жизненоважни органи в нашето тяло

Ушите

Те са твърде много чувствителни зони, които имат пряко отношение към работата на бъбреците.

Ако постоянно чувствате, че те „горят“, това може да означава, че организмът ви е подложен на силен стрес и е „препълнен“ с много токсини. Пийте повече вода, преразгледайте съдържанието на ежедневното си меню и намалете алкохола, черния чай и кафето.

Техният лош външен вид издава проблеми с дихателните органи . Спуканите капиляри и нездравословните червени петна могат да бъдат следствие от заболявания на дихателните пътища или от алергични реакции.

Очи и около очен контур

Очите са прозорци към света и към общото здравословно състояние на нашия организъм. Състоянието на кожата около тях отразява състоянието на работата на отделителната система. Тъмните кръгове под очите (могат да бъдат и наследствени), мрежата от дребни бръчки (познати като „пачи крак“) и отоците около очите говорят за доста сериозен дефицит на вода в тялото. Тоест, организмът трудно се само почиства от токсини и се налага да му помогнете отвън.

Зачервеният нос  показва за повишено кръвно налягане. Или пък може да предупреждава за розацея в първи стадий. Зачервяването на зоната между носа и устните, появата на вертикални бръчки и на различни възпаления там може да са причинени от използване на червила и моливи за устни, съдържащи комедогенни (запушващи порите) съставки.

Шията

Не забравяйте да включите и шията в своята схема за грижа за кожата на лицето. Кожата в тази област е предимно нежна и тънка, ето защо е много важно да я овлажнявате всеки ден и да я защитавате от вредното въздействие на слънчевите лъчи с подходящите слънце защитни продукти.

Лицето като цяло

Съответните елементи, на които отговарят частите на лицето, ни разкриват и различни проблеми. Всяка част от лицето ни отговаря за различни вътрешни органи – те са нещо като огледало на състоянието на организма ни. Ето и на какво съответстват 5-те части на лицето и съответно 5-те елемента, според китайската медицина и добре познатия в областта специалист д-р Маошинг Ни:

– Пъпки или някакви зачервявания по челото най-често означават проблеми с тънки черва, сърце, както и покоя на душата и ума. Ако сте от хората, които променят емоциите си често, вероятно имате вдлъбнатина между двете вежди. Променената пигментация на челото понякога говори за проблеми със сърцето или скорошна раздяла с близък, която е оставила трайна следа в съзнанието ви.

– Промени върху лявата буза доктор Мао свързва с черен дроб и жлъчния мехур. Ако имате червенина или спукан капиляр в областта, близо до носа, вероятно в черния ви дроб има натрупани твърде много токсини. Ако имате жълтеникаво петно или оттенък под лявото око, това може да ви подсказва, че имате проблеми с жлъчката. Изпъкналите вени или ситните обриви по лявата буза говорят за емоционално или физическо неразположение.

– Ако имате някакви външни белези по дясната буза, това говори за проблеми с белия дроб и дебелото черво. Червен обрив или някаква малка екзема от тази страна на лицето говорят и за настинки.

– Видимите недостатъци по носа според китайската медицина говорят за проблеми с далак, стомах и панкреас. Понякога просто дребни пъпки и обриви или просто зачервяване, може да говори за преживян силен стрес.

– Относно брадата китайската медицина обяснява, че всякакви обриви по нея означават проблем с хормоналната, пикочната система или с бъбреците. Ако имате честа поява на пъпки по брадата, това може да говори за хормонален дисбаланс. Често подобни обриви на брадичката се появяват при проблеми; съответно при жените с менструацията и при мъжете с простатата.

Източник: За Жената

Твоят коментар

Be the first to comment on "Лицето ни казва от какво сме болни"

Какво мислите?