Горещи новини

Лошите комунисти ни лекуваха безплатно

Лошите комунисти ни лекуваха безплатно

Искам да кажа няколко думи за „лошите комунисти“.

Ние не ги молехме, а те строяха за нас санаториуми и училища, и детски градини, и заводи! Представяте ли си как ни караха безплатно да се лекуваме? Безплатно ни караха и да се учим и на всичко отгоре пращаха родителите ни в платен отпуск на морето и планината за смешни пари.

Ами 8-часов работен ден си беше подигравка направо! И мислеха даже да намалят пенсионната възраст! Тези паразити ни караха да се занимаваме със спорт. Даже и организирани туристи имаше. Апартаменти безплатно от предприятията даваха.

Цената на тока и водата им беше смешна! Бензинът стотинки, а нафтата без охрана в цистерни седеше по гарите. Даже и терористи и бандити нямаше. В който и град да отидеш, все работа ще си намериш. Даже и купони за стола ще ти дадат.

Децата изпращаха на лагери на море или планина.

Даваха ордени не на олигарсите, а, представете си, на някакви краварки, шивачки, шлосери. Вкараха неграмотните в училищата. Направиха електричество по селата и индустриализираха страната! Десетки електроцентрали построиха. Превърнаха селска България в индустриална.

Не може никой да ги разбере тези комунисти – защо направиха такава държава никому ненужна? Само за 40 години при това.

Я вижте как за 30-ина години само успяхме да се върнем там, където сме били. Роби, клошари, мизерници…

Сашка Аврамова

Твоят коментар

Be the first to comment on "Лошите комунисти ни лекуваха безплатно"

Какво мислите?