Новините на фокус
Home » ЗДРАВЕ » Лук в чорапите преди сън бори диабета
Лук в чорапите преди сън бори диабета

Лук в чорапите преди сън бори диабета

Лукът е зеленчук, който съдържа голямо количество манган, витамин В6 и диетични фибри. Има изключително много лечебни ползи, а в руската народна медицина често се използва по нетрадиционен начин – слага се в чорапите преди лягане.

Заради антибактериалните му свойства това помага да се отървете от микробите и бактериите, които остават по краката, дори ако те са измити. Процедурата укрепва и имунната система, защото лукът е богат на витамин С. Има проучвания, че по този начин можете да избегнете развитието на рак.

Изключително полезно е и за хора, които страдат от диабет, защото води до намаляване на съдържанието на захар в кръвта. Лукът ще помогне на тези, които страдат от заболявания на стомашно-чревния тракт. Той се бори със свободните радикали, което води до намален риск от стомашни раздразнения.

Ползи от лука има и при възпалителни процеси.

Суровият лук ще помогне на човек да намали холестерола в кръвта си, както и да я пречисти. Достатъчно е да нарежете шайби лук и да ги прикрепите към петите. Мястото на приложение на лука не е избрано случайно, тъй като има точки на краката, с които можете да повлияете на организма като цяло.

Според китайската медицина всяка точка от крака е отговорна за някакъв орган в тялото. После обуйте чорапи и пренощувайте. На сутринта премахнете лука и отмийте.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?