Новините на фокус
Home » КЛЮКАРНИК » Любо Нейков проговори за първи път за майка си
Любо Нейков проговори

Любо Нейков проговори за първи път за майка си

Любо Нейков проговори за загубата си, година след като почина майка му Цецка. Комикът призна, че все още му е трудно да преодолее мъката по родителката си, научи КОЧ.

Продуцентът за първи път проговори публично за нея и отношенията им, докато била още жива.

Актьорът сподели, че с такава трагедия не можеш да се справиш, но хубавите спомени били единствените, които му давали сили и смисъл да продължи напред, пише Ретро.

„Тя беше вдъхновяващ човек. Светица, добра, лъчезарна. Пееше, смееше се, знаеше много вицове. Душата на компанията“, казва Нейков за покойната си майка Цеца.

Според синът й и хората от неговото обкръжение той наследил таланта си в комедията именно от нея. Освен това тя била и най-големият му мотиватор за успех. „Много се радваше на постиженията ми.

Гордееше се жестоко с всичко това. Като че ли на нея ѝ се случваше. И то си е така, то на нея се случваше това“, споделя шефът на „Комиците“

Любо Нейков за първи път разкри, че майка му направила цяла колекция от изрезки от вестници и списания за него, като ги показвала на комшийки и приятелки.

„Някъде ги е скрила, да. Събирала е. Даже наскоро я сънувах. Нещо си говорим и аз казвам: „Мамо, ще се събираме с колегите, ще ходим в Червен бряг да се запознаем с едно агне“.

Тя каза: „Събирайте се, събирайте си, ти знаеш аз колко обичам да се събирате. Лакърдиите, веселбата. Няма да спираш да се събирате“. Така че тя винаги ще бъде с мен“, разказва през сълзи Любо.

Любо Нейков е доволен, че е успял да проведе последния си трогателен разговор с майка си, като говорили за всичко, което не са успели да направят през годините.

Най-важното за него било, че събрал кураж да й каже, че я обича. Най-трудни били часовете след трагедията, почернила семейството му, защото трябвало да играе пред пукащ се по шевовете с хора салон. Същото се случило и след смъртта на брат му. Тогава актьорът отново имал представление. Докато изричал репликите имал буца в гърлото, а по лицето му се стичали порой от сълзи.

Припомняме, че брат му издъхна преди 5 години, само на 44-години, покосен от инфаркт. Внезапната му смърт отключи у комика един куп здравословни проблеми.

kliuki.ws

Твоят коментар

About Ивана Александрова

Какво мислите?