Home » KO4 STORY » Майка дава дете в инвалидна количка за осиновяване, 18 години по-късно я вижда да слиза от луксозна кола
Майка дава дете в инвалидна количка за осиновяване 18 години по-късно я вижда да слиза от луксозна кола

Майка дава дете в инвалидна количка за осиновяване, 18 години по-късно я вижда да слиза от луксозна кола

Амбициозна млада актриса дава малката си дъщеря, прикована в инвалидна количка, за осиновяване, за да се концентрира върху кариерата си, но бъдещето носи неочаквани обрати.

Сара Кармел знаеше, че ще бъде звезда. Тя имаше изтънчен външен вид и талант; всичко, от което се нуждаеше, беше малък тласък на кариерата. Така че Сара започна да ходи на правилните места и да се среща с правилните хора, опитвайки се да влезе в необятната магия на Холивуд.

Разбира се, Сара беше само една от хилядите млади жени, които се стичаха в Лос Анджелис всяка година; сигурно щяха да станат страхотни актриси. Както много други млади момичета, Сара направи голяма грешка. Тя забременя.

Само за илюстрация | Източник: Unsplash

Безразсъдният и небрежен характер на Сара беше в разгара си. Когато осъзна, че носи дете, вече беше твърде късно за решението, което смяташе за най-подходящо.

В крайна сметка Сара започна работа, като сервитьорка в денонощна закусвалня в центъра на града. Единственото, за което мислеше през цялата си бременност, беше да роди и да възвърне фигурата си.

Когато беше в седмия месец, майката на Сара я посети в Лос Анджелис. Сара планираше да даде бебето за осиновяване, но посещението на майка й промени нещата.

Майката на Сара се радваше да стане баба и въпреки че не беше склонна да финансира актьорската кариера на дъщеря си, сега нямаше търпение да й помогне.

„Ще платя наема“, каза майката. „И ще ти дам издръжка, за да можеш да гледаш бебето… Моля те, Сара, не давай малкото! Това е твоето бебе.“

Сантименталните призиви на майка й влизаха от едното ухо и излизаха през другото, но финансовите й стимули бяха много убедителни. Сара се съгласи да задържи бебето, но с уговорката, че ще остане в Ел Ей. Тя все още искаше да стане звезда.

Само за илюстрация | Източник: Unsplash

Два месеца по-късно Сара роди прекрасно момиченце на име Миа. Отначало всичко вървеше по план. Майката на Сара беше много щедра и дори можеше да си позволи бавачка.

Сара продължи да посещава кастингите и партитата, все още търсейки удара на живота си, този магичен момент. С годините Миа растеше, а Сара остаряваше.

За съжаление, Сара не беше много ангажирана майка. За нея Миа беше златната гъска, която държеше парите от майка й да текат, но до тук приключваше нейният интерес.

Когато Миа беше на четири, баба й почина и Сара наследи малко пари. Ако беше внимателна, средствата щяха да са достатъчни за години напред. Разбира се, Сара похарчи почти всичко за разкрасителни процедури, хазарт и купони.

В този злощастен ден Миа си играеше в парка с приятелите си и падна от катерушката. Когато детето се събуди, то беше в болницата и не чувстваше краката си.

Тя продължи да плаче за майка си и накрая Сара пристигна. Лекарите казаха на Сара, че Миа има лошо увреждане на гръбначния стълб и без операция и рехабилитация детето ще прекара остатъка от живота си в инвалидна количка.

Само за илюстрация | Източник: Unsplash

„Колко ще ми струва това?“ — попита Сара. Когато чу сумата, устните й се изтъниха и тя отсече: „Ще си помисля“.

Никой в ​​болницата не видя повече Сара. Тъй като им беше дала фалшив адрес, беше трудно за медиците да издирят жената. Няколко дни по-късно болницата получи нотариално заверена декларация.

Сара даде Миа за осиновяване и се отказа от всякаква отговорност. Д-р Анна Жубер беше педиатърът, който се грижеше за Миа и се наложи тя да съобщи новината на клетото дете.

— Майка ми няма ли да се върне? — попита шокирана Миа. „Остави ме защото съм болна ли? Моля те, кажи й, че ще се оправя! Ще се оправя!“ Докато държеше отчаяно ридаещата Миа, Анна се зарече, че ще направи всичко, за да й помогне.

Следващите години бяха много трудни за Миа, но Анна беше до нея. Тя поиска да стане приемен родител на Мия и с времето заобича сладкото момиче като свое собствено дете.

Миа беше подложена на няколко хирургични процедури, докато растеше. След всяка операция идваха месеци рехабилитация, но си заслужаваше. Малко по малко Миа се научи да ходи отново.

Само за илюстрация | Източник: Pexels

До последната си година в гимназията, Миа вече можеше да танцува и дори да тича. Анна, която се беше омъжила за колега лекар, официално осинови Миа, която най-накрая имаше любящо семейство.

Миа отиде в колеж и когато завърши юридическия факултет Magna Cum Laude, тя реши да заведе родителите си на вечеря, за да отпразнуват в един от най-добрите ресторанти в Лос Анджелис.

Миа беше направила резервация и когато тя и родителите й слязоха от луксозната кола, бяха посрещнати от бездомна жена.

Сара видя блестящо, красиво момиче с дълги крака в дизайнерска рокля да слиза от лимузината. Скъпо облечена възрастна двойка последва момичето. Това беше богато семейство, помисли си Сара, лесна мишена!

— Моля ви — изхленчи жената. — Толкова съм гладна… — Тя насочи вниманието си към жената. Тя имаше мило, състрадателно лице; ще се чувства виновна, ако не й даде нещо.

Сара беше права. Анна съжали жената и бръкна в чантата си, но Миа протегна ръка, за да я спре. Тя се взираше в просяка. Жената вероятно беше около четиридесетте, но изглеждаше доста над петдесетте.

Само за илюстрация | Източник: Unsplash

“Извинете?” тя попита. — Мамо, ти ли си?

Жената се сепна. “Какво?” — ахна тя. „Не, скъпа, не съм ти майка. Хубаво, хубаво момиче като теб? Имаше само едно дете, а тя беше безполезен инвалид!“

Само за илюстрация |  Източник: Pexels

— Това бях аз — каза спокойно Миа. „Аз съм безполезният инвалид. Или бях. Както виждате, оздравях благодарение на родителите си.“

— Моля те — каза Сара, стиснала ръката на Миа. „Моля, помогнете ми! Можете да си го позволите. С тези луксозни дрехи и бижута? Извади късмет с тези хора и трябва да ми благодариш за това!“

“Да ти благодаря?” попита Миа. „Да! Мога да ти благодаря за всички нощи, в които плаках, чудейки се защо не заслужавам любовта ти, вярвайки, че заслужавам да бъда изоставена. За това мога да ти благодаря.“

Миа извади банкнота от 20 долара и я натисна в ръката на Сара, след което влезе в ресторанта с истинските си родители.

Децата заслужават цялата ни любов и отдаденост. Сара никога не е искала да бъде майка и се е грижила за Миа само като средство за получаване на пари. Тя съжали за действията си когато видя, че Миа се е превърнала в успешна млада дама.

Силата на любовта може да направи чудеса. Анна обичаше Миа и нейната любов и отдаденост помогнаха на момиченцето да се възстанови напълно, доказвайки, че никой не може да избяга от кармата и рано или късно всеки получава това, което е заслужил.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?