Новините на фокус
Home » ЗДРАВЕ » Майка ми рисуваше квадрати с йод на гърба на баща ми. Като разбрах причината веднага я помолих да го направи и на мен
Майка ми рисуваше квадрати с йод на гърба на баща ми

Майка ми рисуваше квадрати с йод на гърба на баща ми. Като разбрах причината веднага я помолих да го направи и на мен

Йодът е елемент, който ни помага в процеса на дезинфекция на рани и травми.

Ясно е, че в организма ни се съдържа определено количество йод, което помага на организма ни да функционира нормално. Когато в организма ни има дефицит на йод това може да доведе до различни здравословни проблеми.

Днес ви представяме един много лесен метод, с който не само можем сами да видим дали организма ни има нужното количество йод, но и можем да си помогнем при простуда и травми. Става въпрос за йодна решетка. Йодната решетка се прилага върху кожата на човек с помощта на клечки за уши.

За да си я направим, трябва да потопим клечката в йоден разтвор 5 % и се рисуват хоризонтални и вертикални линии.

Квадратчетата, които се получават е добре да са с размер 1 кв. см. Когато йодът проникне в кожата, той започва да се бори с бактериите в организма и ги унищожава. За да разберем дали имаме нужното количество йод в организма си, трябва да си нарисуваме решетката от вътрешната страна на бедрото.

След това трябва да проследим за колко време той ще попие в кожата.

Ако това се случи в първите 3 часа, това значи, че йодът в организма ни е много малко и трябва непременно да се консултираме с лекар. Ако йодът попие в рамките на 6 до 8 часа, значи имаме малко недостиг в организма. Ако пък нямаме проблеми с количеството йод в организма, решетката трябва да изчезне чак в края на деня.

Когато имаме простуда е добре да направим решетка върху стъпалата си и прасците си, за да облекчим симптомите.

Забележка:

Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е средства от народната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Твоят коментар

About Тодор Тодоров

Какво мислите?