Горещи новини

Малката Кристин е била голямата мечта на мама, помогнете й да живее

Малката Кристин е била голямата мечта на мама помогнете й да живее

„От почти час стоя и не знам как да започна без баналното „мислех, че никога няма да ми се наложи“ или „не мога да повярвам, че ни се случва“, но болестта може да се случи на абсолютно всеки.“. Така започва болезнената изповед на майката на момиченцето Кристин. Наричано от нея „нашата мечта“.

Катя КАЗАКОВА

В края на бременността й бил регистриран „различен“ сърдечен ритъм на плода. Родена на термин, на втория ден от своя живот, Кристин получава първия си кардиогенен шок, със сърдечна честота от 280 уд/мин. Поставена е на апаратна вентилация, а родилката е изписана – без детенцето й.

Катрин е била на 5 дневна възраст, когато в 02.30 ч. през нощта звънят на родителите, че я транспортират по спешност в Национална кардиологична болница… Следват многократни реанимационни действия, интубиране и екстубиране. В края на първия й месец Катрин си я прибират вкъщи… Не за дълго.

На 13 декември 2021 г. след обилно повръщане тя просто спира да диша. Карат я в реанимация. Майката си спомня ужасните думи на лекаря: „Молете се да изкара нощта!“. Десет дни е на апаратна вентилация.

„Най-накрая успях да я прегърна. Първата ни Коледа прекарахме в болницата. Но бяхме заедно“, разказва тя.

Да помогнем на КристинПоследвала една страхотна година, Катрин растяла, вкъщи й се радвали.Ходели на ежемесечни прегледи и нещата заизглеждали нормални. Докато на 31 януари тази година Катрин се оказва с грип А. Получава отново висока сърдечна честота и веднага е заведена в Кардиологична болница.

Приемат я по спешност в интензивно отделение. По време на престоя й в болницата следва трети кардиогенен шок . „Може ли да си представите 300 пъти вашето сърце да бие за 1 единствена минута? Следващите 2 месеца бяха на постоянна борба за живот й.“ обяснява какво е преживяла майката.

Един ден чува: „ Съжаляваме, но бъдещата прогноза е лоша, детето ви няма да живее, ние не можем да направим нищо повече за нея, освен да я поддържаме, докато не намерите място, където да я транспортирате“.

С това лечението, което се провежда в България, се изчерпва. 2 месеца по-късно Катрин все още се бори за живота си. Сърцето й не работи правилно, не се съкращава, не изпомпва достатъчно кръв и с всеки изминал ден нещата се влошават. В момента продължава да е в болница, на поддържащи медикаменти – адреналин, допамин, коротроп.

Единственият шанс да живее е трансплантация на ново сърчице.

Ще бъде извършена на два етапа – първо поставяне на специална машина нар. „Berlin heart“, което всъщност е мост между сегашното й състояние и втория етап – трансплантацията.

Криси има нужда помощ! Майката говори със сълзи на очите: „Мили хора, приятели, познати и непознати, молим Ви от сърце – помогнете ни да излекуваме детето си!“.

За желаещите да помогнат:

Банка: Алианц Банк България
IBAN: BG30BUIN95611000705319
BIC: BUINBGSF
Получател: Фондация Павел Андреев
Основание: Дарение за Кристин Терзиева

Твоят коментар

Be the first to comment on "Малката Кристин е била голямата мечта на мама, помогнете й да живее"

Какво мислите?