Новините на фокус
Home » ЗА ДАМИТЕ » Мама е на 47, а изглежда по-добре от кака ми на 25, а единственото нещо, което прави е да се маже с тази маска
Мама е на 47, а изглежда по-добре от кака ми

Мама е на 47, а изглежда по-добре от кака ми на 25, а единственото нещо, което прави е да се маже с тази маска

Вече направихме селекция от диетични рецепти от тиквички. И днес от Ко4 ще ви разкажем как да си направите  маска за суха кожа с помощта на този прекрасен зеленчук.

Първо трябва да разберете защо е толкова добра тиквичката

Има много  витамини като А, С, Е.

В него има и много минерали, които са полезни както за кожата, така и за организма като цяло.

Състои се от вода до 90%, която овлажнява и подхранва кожата.

Тиквичките имат пектин, който дава лифтинг ефект. За да видите това, достатъчно е да проведете прост експеримент . Нарежете парче тиквички и избършете с нея ръката си. Веднага ще усетите как кожата започва да се стяга – това е ефектът, от който се нуждаем.

И все пак природата е прекрасна. Тиквичките растат през лятото – точно когато кожата се нуждае от допълнително подхранване най-много.

Маска номер 1

2 супени лъжици фино настъргани тиквички. Желателно е кожата да се почисти предварително
1 жълтък
1 супена лъжица пшенично брашно
1 ч. л сметана
1 ч. л мед

1 ч. л масло от праскова

Разбъркайте всички съставки. Почистете кожата на лицето и деколтето. Нанесете маска (избягвайте областта около очите). Задръжте за 20 минути, изплакнете и нанесете крем.

Маска номер 2

2 супени лъжици фино настъргани тиквички. Желателно е кожата да се почисти предварително
2 супени лъжици. овесено брашно

Разбъркайте всички съставки. Нанесете маска на зоната на деколтето, лицето и очите. Задръжте за 15 минути, изплакнете и нанесете крем.

Такива прости, но в същото време ефективни рецепти ще помогнат на кожата ви да бъде винаги свежа и тонизирана. Не забравяйте да опитате маските и да споделите впечатленията си с приятели.  За любителите на тиквичките сме приготвили много рецепти за приготвяне на тиквички, а за истинските гастрономи – сладко от тиквички .

Бъдете здрави и свежи!

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?