Мария Габриел родила при каката на Бойко

Мария Габриел родила при каката на Бойко

Единственият син на бившата еврокомисарка се появил на бял свят в болницата, където работи д-р Красимира Иванова

Единственият син на Мария Габриел и съпруга ѝ Франсоа се е появил на бял свят в болницата, където от дълги години работи сестрата на Бойко Борисов. Жан-Едуард се ражда през 2015-а, а бившата еврокомисарка се доверява на лекарите от столичната Първа АГ „Св. София“. Именно там по-голямата сестра на Борисов д-р Красимира Иванова оглавява Отделението по неонатология, през което преминават всички новородени бебета. Тя е сред най-добрите специалисти в тази сфера у нас.

Макар съпругът на Габриел да е от Страсбург, Франция, и тя да е имала възможността да роди във всяка елитна френска болница, все пак избрала важният момент да се случи в родината ѝ и гласувала доверие на български специалисти, в това число и сестрата на лидера на ГЕРБ. В ръцете на д-р Иванова са проплакали хиляди бебета, включително и наследниците на редица български знаменитости и политици.

Всичките ѝ пациенти, независимо от обществения си статус, са категорични, че тя е ненадминат професионалист и изключително сърдечен човек.

От медицината сестрата на Бойко Борисов не се отказа дори след най-преломния момент в своя живот – изключително сложна операция на мозъка, при която ѝ бе отстранен тумор във

Военномедицинска академия през 2012 г. Работата на хирурзите била повече от 6 часа, а възстановяването – трудно. Повече от 10 години след изпитанието обаче д-р Иванова продължава да е все така отдадена на мисията си и казва, че знае точната бройка деца, за чиято първа глътка въздух е помогнала.

По всяка вероятност си спомня и Жан-Едуард – синът на Габриел, който носи нетрадиционно за българските географски ширини име. Наследникът на бившата еврокомисарка е вече ученик, а тя изисквала от него само отлични оценки.

В детството си в малкото градче Хаджидимово Мария, тогава Неделчева, била изключително амбициозна и не се задоволявала с нищо под шестица.

„Спомням си и до днес годините, в които преподавах на Мария Габриел. Тя беше в паралелка с френски език и втори език английски. Аз ѝ бях учителка по български език и литература. Тя беше изключително скромно, старателно и ученолюбиво дете. Много отговорна и самодисциплинирана“.

Това казва Иванка Янкова – директор на езиковата гимназия „Д-р П. Берон“ в Кюстендил, където е завършила средното си образование бившата еврокомисарка. Още в гимназиалните ѝ години личало, че имала голям потенциал да се развива в хуманитарните науки, защото езиците ѝ се отдавали с лекота. Синът ѝ, макар само на 8, също говорел вече няколко езика.

сестрата на бойко борисов

Твоят коментар

Be the first to comment on "Мария Габриел родила при каката на Бойко"

Какво мислите?