Новините на фокус
Home » ЗДРАВЕ » Мартин свали 20 кг за 2 месеца с този чай – лесно достъпни съставки, всеки може да си го приготви
Мартин свали 20 кг за 2 месеца с този чай - лесно достъпни съставки всеки може да си го приготви

Мартин свали 20 кг за 2 месеца с този чай – лесно достъпни съставки, всеки може да си го приготви

Мартин е ценител на билките и въпреки че е млад билкар, вече има натрупан завиден опит. Той изучава природната медицина от много години и освен това е наследил важни семейни рецепти.

За читателите на „За Жената“ той разкрива рецептата за приготвяне на чай, която лично е изпробвал върху себе си и с помощта на която е свалил 20 килограма.

Съвсем малък се сблъсква с проблема, наречен „излишни килограми“, но за щастие под влиянието на леля си, с чиято помощ започва да изучава билките и тяхното действие, успява да отслабне и да се отърве от цели 20 килограма. По-долу в текста той разкрива рецептата за чая, който му е помогнал най-много в битката с излишните килограми.

млад билкар

Мартин обаче споменава, че чаят не действа като в приказките, като с махване на магическа пръчка, а по-скоро трябва да се обърне внимание на диетата и да се увеличи физическата активност, така че всичко това заедно значително ще ускори метаболизма и мазнините ще започнат да се топят.

„Много хора ми звънят и ме питат за лекарства и билки, които могат да помогнат за отслабване… Аз лично направих една много добра рецепта преди 4 години, която много ми помогна, както и на много хора, които я използваха.

Само за 2 месеца свалих 20 кг. Но трябва да отбележа за всички, че освен чая, трябва да внимавате за диетата си и да практикувате ежедневна физическа активност“, обясни Найдовски.

млад билкар

РЕЦЕПТА – Билков лек за отслабване

Необходими съставки:

  • 500 мл вода
  • 1 супена лъжица пресен магданоз
  • 1 супена лъжица зелен чай
  • 6 дафинови листа
  • 1 пръчка канела
  • 1 щипка джинджифил на прах
  • 1 лимон

Начин на приготвяне: 

Сварете 500 мл вода в съд и след като заври, добавете: 1 супена лъжица пресен магданоз (не добавяйте, ако имате ниско кръвно). Добавете 1 супена лъжица зелен чай, 6 дафинови листа.

Добавя се и 1 пръчка канела, ако излишните килограми са резултат от консумация на сладко – в този случай канелата регулира захарите и кръвното (не е задължително, ако желаете).

Всички тези билки се слагат във водата и престояват 20 минути, захлупени. След това към тази смес се добавя чаена лъжичка джинджифил на прах и когато се охлади напълно, можете да добавите сока от 1 лимон.

чай за отслабване

Прецедете и пийте по една чаша сутрин и вечер. След 7 дни ежедневна консумация се прави почивка от 2-3 дни, след което се повтаря в същия ред (7 дни консумация и 2-3 дни почивка).

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?