Home » БЪЛГАРИЯ » Мегз дължи близо 135 000 лева данъци (Нови разкрития за дизайнерката)
Мегз дължи близо 135 000 лева данъци (Нови разкрития за дизайнерката)
Мегз дължи близо 135 000 лева данъци (Нови разкрития за дизайнерката)

Мегз дължи близо 135 000 лева данъци (Нови разкрития за дизайнерката)

Мегз продала фирмата си на социално слаб, научи КОЧ.


Мегз дължи близо 135 000 лева данъци. Бившата фирма на Миглена Каканашева дължи 134 144, 76 лева под формата на данъци. Впечатляващата сума се дължи от дружеството „Мегз“ ЕООД. Именно чрез нея Каканашева години наред пласира създадените от нея дамски дрехи в магазини из страната и собствен интернет сайт.

Според признания на Мегз в многобройните й интервюта заради изключително доброто им качество и атрактивните цени клиенти на модната й линия и марка не липсват. Благодарение на солидните печалби от търговията тя успява да поддържа лъскав начин на живот.

Хвалбите на Каканашева не й пречат на 14 юли 2017-та година да продаде фирмата си „Мегз“. Купувач е софиянецът Стефан Славейски, който според запознати е социално слаб, пише pik.bg., позовавайки се на ежедневник. През последните години Славейски се е сдобил с още десетки фирми от цялата страна. По-голямата част от тях имат солидни загуби или задължения към доставчици, клиенти или към държавата, показват документите в търговския регистър.

В самия договор за продажба на фирмата изрично е посочено в нарочна клауза, че Славейски освобождава от отговорност Мегз за действията й като управител и едноличен собственик. Седмица след сделката новият шеф на фирмата сменя името й от „Мегз“ ЕООД на „Новокер София“. В края на 2017-та година дружеството се появява в списъците на НАП за некоректни длъжници.

Дължими данъци
Дължимата сума към 14 декември от 134 144, 76 лева, според данъчни експерти трудно може да бъде натрупана за няколко месеца. Това според тях е и причината в договора за продажба да бъде включена клауза за освобождаване от отговорност на Мегз.

Справка в регистъра за длъжници и издирвани лица на НАП показва, че дори и след сделката Каканашева продължава да има отношение с властите. За миналата година данъчни инспектори от Пловдив са й изпратили множество покани за образуване на ревизии или връчване на ревизионни актове, показва справка.

Малко след като Мегз продава фирмата си, се оказва, че има и други задължения. Представителят на арменската църква във Варна Оханес Паникян преди време обяви, че дружеството на Каканашева не плаща наем за нает магазин в града. Дори „Мегз“ ЕООД е осъдена от Районен със Варна да плати на църковното настоятелство сумата от 4498, 83 лева без лихвите.

Подобен казус срещу фирмата е разглеждан и от Районен съд Пловдив. С решението си магистратите задължават дружеството да изплати 12 714, 01 лева. Сумата трябва да се изплати на софийската фирма „Топс Сток“ за доставка на платове и плетива.

Оплакване за неплатени пари от страна на Мегз по договор за ушиване на дрехи отправи преди време пред сайта „Под Тепето“ и пловдивският дизайнер Димитър Бялков.

Вчера на Мегз беше повдигнато обвинение за подбудителство към измама. Тя обаче пусната под гаранция от 10 000 лева.
razkritia.com

Твоят коментар

About Ивана Александрова

Какво мислите?