Home » БЪЛГАРИЯ » Менте ясновидка ужилила 37 пенсионери с колосални суми
Менте ясновидка ужилила 37 пенсионери с колосални суми

Менте ясновидка ужилила 37 пенсионери с колосални суми

22-годишната Недялка Гастулова от русенския квартал „Чародейка“ е поредната представяща се за маг и феномен, без да притежава гадателски способности.

Тя твърди, че чисти всякакви магии, страх и стрес, а също отключва късмета и помага при зависимости. Притежава удостоверение за завършен 10-дневен курс по окултизъм и гадателство, който е взела с успех „Добър 4“, съобщи Нова тв.

От март 2021 г. в продължение на една година излъганите от нея пенсионери са около 37 души. Срещу мнимата ясновидка тече разследване. 85-годишната Бойка Колевска от кюстендилското село Коньово е превела 1800 лева на Недялка.

„Питах я за малкия ми син, който обича да пие. Тя каза, че може и ще направи всичко, но ако внеса 300 лева“, обясни тя. Жената изпратила по пощата парите до адреса на ясновидката в Русе.

„След ден-два поиска още 1500 лева, защото щяла да пътува до Божи гроб, но ѝ казах, че нямам. Посъветва да взема заем, за да платя и тя да донесе земя от Божи гроб“, разказва още Бойка. За няколко дни събрала парите от близки и приятели. Изпратила ги по куриер.

Докато Бойка контактува с Недялка, полицията започва разследване по сигнали, постъпили срещу нея. Органите на реда издирват всички, които са превеждали пари на мнимата гадателка, и така стигат и до Бойка.

„Казах им, че имам квитанция за внесени пари от пощата, както и от куриерската фирма. Дадох ги на полицията и направиха протокол. Казаха, че има 200 души, които са се оплакали, и трябва да свидетелствам по дело“, посочи тя.

Наталия Иванова от София също е дала показания в полицията. Твърди, че е превела на мнимата ясновидка 23 000 лева – заради здравословни проблеми на дъщеря ѝ и съпруга ѝ. Мъж от Сливен на 84 години казва, че е превел 12 500 лева на представящата се за гадателка.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?