Новините на фокус
Home » ЗДРАВЕ » Месецът на раждане разкрива от какво ще боледувате
Mesec na rajdane boleduvane

Месецът на раждане разкрива от какво ще боледувате

Хората никога не са се съмнявали, че съдбата на човек зависи от датата и месеца му раждане. Хипократ пише, че връзката между месеците в годината и болестите датира на повече от 2500 години.

Астрологията се основава не само на това. Тя е въз основа на часа, деня, месеца и годината, в която е роден човек. Експертите могат да правят прогнози много години напред.

Би било странно да приемаме все пак астрологията като напълно чиста монета, все пак тя не е фундаментална наука. Американски учени обаче проведоха изследване и потвърдиха успешно, че наистина има връзка между датата на раждане на човек и здравето му.

Изследователи от Колумбийския университет са проучвали досиетата на 1,7 млн. пациенти, посетили лекари в Ню Йорк от 1985 година до 2013 година. Те свързали рождените дати с 55 специфични заболявания.

Като цяло се оказва, че родените през месец май се разболяват най-рядко и посещават лекар от дъжд на вятър, а тези през октомври са най-честите посетители в кабинета на доктора.

Ръководителят на изследването д-р Николас Татонети разкрива каква болест ни застрашава най-много според месеца ни на раждане.

Януари – хипертония
Февруари – атеросклероза и дихателни проблеми
Март – сърдечна недостатъчност
Април – ангина
Май – проблеми с килограмите
Юни – инфаркти
Юли – хипертония, заболявания на пикочните пътища
Август – астма, алергии
Септември – стомашно-чревни проблеми
Октомври – астма
Ноември – исхемична болест на сърцето
Декември – склонност към различни наранявания

Учените все пак съветват да не се паникьосвате.

„Ако знаете, че е по-вероятно да се разболеете от нещо, просто по-често си правете профилактики. Повечето неща опират до коригиране на храненето и промяна на начина на живот към по-добро.

Самият факт, че сте предразположени към инфаркт например, не означава, че на 100% ще се сблъскате с това“, обяснява докторът. / jenata.blitz.bg

Твоят коментар

About Тодор Тодоров

Какво мислите?