Горещи новини

Методът на акад. Микулин срещу инсулт и кръвни съсиреци – това е тайната на дълголетието!

Tainata na dylgoletieto

Чували ли сте за чудотворната гимнастика на академик Микулин?

Тя е известна още и като вибрационна гимнастика – тези прости упражнения подобряват кръвообращението, облекчават умората в краката и дори премахват кръвни съсиреци и пазят от инсулти и инфаркти.

Александър Александрович Микулин е известен авиационен дизайнер. След пенсионирането си се отдава на научни разработки за човешкото здраве и благодарение на методите си успява да доживее 90-годишна възраст. Той нарича своята работа „активно дълголетие“.

Едно от най-известните му по цял свят упражнения е изключително лесно и натоварва само петите. Този метод нормализира кръвното налягане, подобрява проходимостта на вените, подобрява общото кръвообращение, подобрява мозъчната дейност и предотвратява главоболието.

Как се прави?

чудотворната гимнастика на академик Микулин

Стъпвате на пода с боси крака, той трябва да бъде плосък, без килим. Повдигате петата за около секунда, след това спускате и повдигате върха на крака. Когато го спускате, трябва да го правите по-силно, като удар в пода, за да разтърсите тялото чрез удара. В резултат на такъв удар кръвта получава импулс за движение нагоре.

Повторете упражнението 30 пъти, след което починете половин минута, а после пак направете 30 повторения. Правете това упражнение веднъж на ден. По-добре вечер, когато краката ви са уморени от ден ходене, за да възстановите кръвообращението.

Източник: Ретро

Твоят коментар

Be the first to comment on "Методът на акад. Микулин срещу инсулт и кръвни съсиреци – това е тайната на дълголетието!"

Какво мислите?