Милен Цветков забравен от жените си (Снимки)

Jenite na Milen Cvetkov go zabraviha

Четири години след трагичната кончина на Милен Цветков само първата му жена Дана Начева почете паметта му. Тя е майка на голямата му дъщеря Калина.

Въпреки че се развеждат преди близо 20 години, до последно остават в приятелски отношения.

Дана живее в Холандия, където има второ семейство. Тя обаче не пропусна да си спомни за покойния си съпруг и баща на дъщеря ѝ на черния за тях 19 април, когато през 2020 г. надрусаният Кристиан Николов отне живота на журналиста в брутална катастрофа на столичния бул. „Черни връх“.

Дана Начева

„Бащата, приятелят, журналистът, символът на свободата на словото. Провокатор, в постоянен стремеж да задава въпроси и да окуражава тези около него да поставят под въпрос всеки факт. Всеки, който го познаваше, би го нарекъл приятел, може би защото имаше много силно присъствие в момента, стигаше до сантиментална интимност скорострелно. Много хора ценяха неговия хумор и ирония, шегите му бяха на място и поднесени по правилния начин.

Адаптивен, с невероятен интерес към хората, за него човекът беше в центъра на неговия фокус, интерес, работа, хоби. Когато се запознахме, беше потенциал, с невероятна енергия и решителност, смелост, стремеж. Беше различен символ за всеки един – може би затова периодът на скръб беше толкова труден, всеки трябваше да намери различен начин да приеме реалността без него.

Докато приемеш, че ти липсват и добрите, и лошите аспекти, и тази липса ще бъде част от теб завинаги. Не става по-лесно нито за децата му, нито за приятелите и близките му. Да си спомним днес за невероятния му принос към нас самите, журналистиката, публицистиката в България и свободния дух. Може би един от журналистите с най-много екранно време в периода на прехода, налагащ нови формати, иновации и разчупване на статуквото.

Милен с втората си жена Ивета, от която има син Боян

Създал и подкрепил много талантливи, млади хора, безпрекословно. Разпознавам влиянието му в независимия дух на децата му, в стремежа ни като семейство да постигнем истинска промяна, бавно и методично – с много трудности. Нямаше една лесна минута през последните четири години. Не е лесно да се опишат борбите и терзанията. И като че ли и днес Милен дирижира усилията, които се налага да полагаме.

Днес повече от всякога имаме нужда от независими гласове въпреки трудностите и последствията. Мир на душата му. Ти си в нашите мисли, с тъга, много обич и кураж да останем в потока на истината, справедливостта, признанието и опазването на това, което остави след себе си. Нека помним! Призовавам всички, които той е докоснал, да споделят най-яркия си спомен“, написа Дана във фейсбук профила си.

С последната си половинка Милена

Примерът ѝ не бе последван от втората жена на покойния тв водещ Ивета, от която той има син Боян. Бившата масажистка и журналистът живяха щастливо на семейни начала в продължение на само две години. Тя е значително по-млада от него, а възрастовата разлика помежду им се оказала ключова причина за раздялата. Въпреки това те нямаха проблеми, свързани със споделяне на родителството, и до последния си дъх Милен бе изключително всеотдаен баща за сина си Боян, който е вече на 11 години.

Майка му се старае всячески да му подсигури възможно най-безгрижното детство. Тя избягва публичността и досега не е говорила за загубата на Цветков пред обществото.

Безмълвна за четвъртата годишнина от смъртта на журналиста остана и последната му любов Милена. Астроложката, която издаде книга, посветена на отношенията им няма и година след трагедията, отдавна спря да говори за тв водещия, с когото живееше до смъртта му. Няма обаче нищо против да се появява на малкия екран в предаването на Гала ежеседмично, за да прави нумерологични и астрологични прогнози.

Междувременно убиецът на Милен Цветков Кристиан Николов е в затвора от лятото на 2023-та. Той търпи присъда в размер на 9 години лишаване от свобода.

Retro

Твоят коментар

Be the first to comment on "Милен Цветков забравен от жените си (Снимки)"

Какво мислите?