Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Милото изригна: 20 години не съм стъпвал на родното Черноморие, съборете бетона с багери!
Милото изригна: 20 години не съм стъпвал на родното Черноморие съборете бетона с багери!

Милото изригна: 20 години не съм стъпвал на родното Черноморие, съборете бетона с багери!

У нас е евтино, но заплатите ни са много ниски, категорична е Карина Караньотова

Бетонът по морето да бъде съборен с багери. Това иска директорът на Сатиричния театър Калин Сърменов. Актьорът, прочул се като Милото, не ходи повече от 20 години на Българското Черноморие. „От мига, в който се построиха тези бетонни струпища, аз нямам интерес. Време е да се случи като в Испания – с багери да се срутят тези нелепи неща“ – категоричен е Сърменов.

Според актьора всички тези, които са дали разрешителни за строежи, трябва рязко да си поемат отговорността.

„Една цяла къща на Чанаккале струва около 2500 лв. на сезон“ – казва Милото и добавя: „Да не говорим за храната, за отношението. Там получаваш това, за което плащаш“.

Сърменов предпочита да стои по-малко време на почивка, но да знае, че получава това, за което е платил.

„Туризмът ни е без никаква стратегия. Много думи по разни предавания, но само думи“. Според него е много просто да се реши какво може да се направи за ужасяващо ниското ниво на българския туризъм. „Аз самият, без да разбирам, мога да го стегна за една година. Ако спазваме законите като в Гърция“.

Според него привличаме само изпадналите чужденци с алкохола, свободата на отношенията между половете и хазарта.

Жоро Игнатов от „Съдебен спор“ често пътува до морето, но само по време на снимки. „Там съм по работа, цените са поносими. Иначе не съм ходил на почивка скоро. Работя и в телевизията, и като адвокат“. Жоро се надява цените да си отговарят на това, което се предлага, но не е напълно сигурен.

Синоптичката Ева Кикерезова също предпочита да летува в чужбина. Съвсем скоро хубавицата се върна със семейството си от Северна Гърция, където имат къща.

„В ресторант на плажа една шопска салата струва 3.50 евро. Октоподът струва 10 евро. Колко струват тези неща на българското море?“ – пита синоптичката. И добавя, че е възхитена от прекрасното обслужване по заведенията в южната ни съседка, както и от кристално чистата вода. „Тази година ще пропуснем България“ – категорична е водещата.

За сметка на това Карина Караньотова от БНТ ще летува в Созопол.

„Ако нещо ми се струва скъпо в дадено заведение, го обръщам в евро и веднага виждам колко е евтино всъщност“, казва тя. „Тук една салата е 15 лв., а навън е 15 евро и това не е скъпо за тамошните стандарти. Естествено, че на фона на нашите доходи е скъпо, защото хората нямат пари.“

Проблемът е в доходите ни, а не в цените, казва Караньотова
Проблемът е в доходите ни, а не в цените, казва Караньотова

Според водещата човек винаги може да отиде на закусвалня по улиците на някой град в чужбина. Въпросът е какво ще получи там.

„Защо идват толкова много чужденци в България? Защото тук е евтино. Проблемът е в доходите на българите, а не в цените ни“, допълва Караньотова.

Карина се шегува за хората, които казват, че яли в Гърция гирос за 5 евро. „Да, ама това е в някакво забито село, с няколко жители. Тук говорим за Созопол например. Древен град, специална атмосфера. Винаги съм предпочитала да дам повече пари за нещо хубаво, отколкото да дам средни пари и да не е качествено“ – допълва тя.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?