Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Минахме на домашна лютеница и пастърма от интернет
лютеница и пастърма от интернет

Минахме на домашна лютеница и пастърма от интернет

Минаваме на домашна лютеница и всякаква друга зимнина, купена по обяви в Интернет, научи ko4.

Според фермера Танчо Колев, който е председател на Националното сдружение на млеко и месопроизводителите, по този начин хората търсят начин да осигурят на трапезата си хранителни продукти, приготвени по традиционни рецепти и без консерванти и всякакви други добавки.

В момента сайтовете за обяви в мрежата са пълни с всякакви оферти за продажба на домашни консерви. Най-търсена си остава лютеницата, твърдят запознати, информира „Монитор“.

Във Фейсбук има обяви за по 4 лв. за бурканче от 314 грама. Купешката в големите търговски вериги може да се намери за около 2 пъти по-ниска цена, но хората са готови да платят повече, само и само да хапнат натурална храна. В нета, сред обявите за популярния продукт, има и за лютеница с ябълки/карамел и лук, като тя се предлага на същата цена и в същата разфасовка.

Срещат се и обяви за продукти, по-евтини, отколкото аналозите им в магазина. Такъв е примерът с домашното вино, което се оферира по 4 лв. за литър. Подобна цена в бакалията трудно вече може да се намери дори за питието в пластмасови бутилки, което познавачите биха купили само в краен случай и твърдят, че има малко общо с истинското вино.

Мезетата за виното пък, като например магарешката пастърма в социалните мрежи се предлага по около 27 лв. за кило. Купешката алтернатива – телешката пастърма се може да се купи в търговските вериги малко по-евтино – за по 23 лв./кг. Конският суджук пък се оферира по 6,20 лв./бройката, без да се уточнява какъв е грамажът.

ПИК

Твоят коментар

About Ивана Александрова

Какво мислите?