Новините на фокус
Home » KO4 STORY » Мира Добрева призна за алкохолизъм в семейството й
Мира Добрева призна за алкохолизъм в семейството й

Мира Добрева призна за алкохолизъм в семейството й

„В моето семейство имам болни от алкохолизъм хора и ми се е налагало много пъти да бъда до тях. Те са едни страдалци, които често имат нужда от нашата подкрепа.

Мислех си, че познавам тази болест, но се оказа, че нищо не знам за нея. И когато започнах моето проучване – разбрах, че това е болест, която има нужда от обяснение“, допълни Добрева в ефира на Bulgaria ON AIR.

Поводът за изказването ѝ е представянето на романа „Светулки зад решетките“, чиято основна тема е болките, раните, белезите, които зависимостите оставят. В същото време книгата е и спасение, но и едно голямо предупреждение, че зависимостите могат да отблъскват, но могат и да събират.

Тя призна, че първото име на романа е било „Светулките“.

„Тогава Владимир Зарев ми звънна и ми каза:

„Мира, това е нещо изключително, аз съм смаян от начина, по който сте описали историите, но имам едно предложение за вас – нека романът се казва „Предупреждението“. Тогава му казах, че това не е научна литература, която да дава акъли как да се справим с алкохолизма. Казах му, че държа на името и той добави „Зад решетките“, разказа още авторът на книгата.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?