Home » ЗА МЪЖЕТЕ » Мистерията падна! Влияе ли автомобилът на мъжката привлекателност!
Мистерията падна! Влияе ли автомобилът на мъжката привлекателност!
Мистерията падна! Влияе ли автомобилът на мъжката привлекателност!

Мистерията падна! Влияе ли автомобилът на мъжката привлекателност!

Почти 500 представителки на прелестния пол бяха попитани, дали мъжът е по-привлекателен, когато има скъп автомобил

Каквото и да си говорим, „момичетата обичат диамантите“ и скъпите автомобили, но не всички си го признават. Затова даденото допитване може да бъде определено като информативно условно.

И така, на дамите били зададени въпросите: Изглежда ли мъжът със скъп автомобил по-привлекателно, отколкото мъжът с евтина кола? и Какво прави един мъж по-привлекателен?

Това, че престижният автомобил прави неговия собственик по-привлекателен, са си признали 40% от дамите, останалите го отрекли. При това, колкото по-възрастни били жените, толкова повече марката на автомобила имала значение – за 42.9% от жените, навършили вече 30 години, и за 37.7% за жените, по-млади от 30 години.

След това изследователите решили да разговарят с всяка група по отделно. От онези, за които престижната кола била важна, 82,6% са убедени, че наличието на скъпия автомобил говори за това, че собственикът му изкарва добри пари. А 17,4% пък просто обичат скъпите неща, защото с тях е по-комфортно. 3,5% искат да се похвалят с такъв мъж и неговия автомобил пред приятелки, а 3.5% смятат, че мъжът със скъпия автомобил „ще бъде по-уважаван на пътя“ и от това им става по-приятно.

От онези, които се отнасят към наличието на скъп автомобил със скептицизъм, 72,5% са на мнение, че колата в отношенията не е най-важното, важни са любовта и вниманието. 13.8% са на мнение, че сега всяка една кола може да бъде купена с кредит или лизинг и наличието на скъп автомобил въобще не говори за нищо. Напротив, мъжът може да е потънал в дългове. Други 4,6% смятат, че мъжът с такава кола е хвалипръцко и комплексар и би било по-добре той да е по-скромен.

Тогава учените попитали, освен скъпия автомобил, какво друго нещо прави мъжа по-привлекателен в очите на жената. От онези, за които колата била важна, 47.9% казали, че на първо място мъжът трябва да следи за външния си вид. При това сред жените, навършили вече 30 години, този показател бил 52%. След това се нареждат скъпите дрехи (14,6%) и престижното недвижимо имущество (6,9%).

От онези, за които скъпият автомобил не е бил важен, 60.1% си признали, че им харесва поддържаният външен вид, 6.9% са казали – скъпият парфюм, 1.4- пътуванията в чужбина В тази група скъпите дрехи са избрали само 1.4% от жените. А за престижно и луксозно жилище са настояли само 0.9%.

Трябва да се отбележи, че и двете групи са се съгласили в едно – поддържаният външен вид е много важен. За първата група това е допълнителен бонус към скъпата кола, а за втората – той е доста по-важен от скъпия автомобил.

Допитването се е провело по телефона. В него са участвали 471 жени, 280 от които са на възраст под 30 години, и 191 – вече навършили 30. Изследването е проведено на територията на Русия от CarPrice.

Източник: БЛИЦ

Твоят коментар

About Тодор Тодоров

Какво мислите?