Новините на фокус
Home » ЗА ДАМИТЕ » Мис Родопи 2023 Весела Тенева: Искам да обучавам деца до 4-ти клас
Мис Родопи 2023 Весела Тенева: Искам да обучавам деца до 4-ти клас

Мис Родопи 2023 Весела Тенева: Искам да обучавам деца до 4-ти клас

КОЯ Е ТЯ

Весела Тенева грабна короната „Мис Родопи 2023“ преди броени дни. Красавицата е на 22 години и тази есен ще бъде студентка четвърти курс по специалността „Детска педагогика“ в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Висока е 1,77 м и има перфектни мерки 88/61/92. Какви са емоциите след триумфа, ще обучава ли деца и има ли човек до себе си – четете в следващите редове.

– Честита победа, г-це Тенева! Усещахте ли, че вие ще бъдете избраната?

– Никога не съм имала усещане дали ще съм аз победителката. Всички момичета бяха много красиви и дошли за победата. Вълнението беше огромно, дори сега, като говоря, ми трепери всичко отвътре. Когато чух името си, ми се насълзиха очите. Организаторът на конкурса Георги Чепишев ми даде плакета, връчи ми короната и ми каза да се успокоя.

Участвах и предишната година, когато не успях да завоювам първото място. Но съм много амбициозна и целеустремена и определено исках да имам титлата, защото конкурсът е много престижен. За мое щастие, този път се случи.

– С какво успяхте да се наложите над конкуренцията?

– Всяко момиче е красиво по свой индивидуален начин. Лично аз се чувствах като у дома си. Просто излязох и се раздадох от все сърце, без да се притеснявам. Бях много естествена и мисля, че това ми даде предимство.

– Разкажете ни за вас.

– На 22 г. съм, от Пловдив. Студентка съм по специалността „Детска педагогика“, ще бъда последна година тази есен. Досега съм била отличничка, надявам се и завършването ми да е с подобен успех. Искам да се занимавам с обучение на деца, имам много добра комуникация с тях.

Имаме стажове в ПУ „Паисий Хилендарски“ от миналата учебна година. Преминах такива с деца в училища и детски градини. Има какво да дам в образованието и възпитанието на децата. Това е нещото, с което искам и трябва да се занимавам – с ученици от 1-ви до 4-ти клас.

От три години съм модел, а от една година съм манекенка във „Визаж“. Искам стъпка по стъпка да се изкачвам в модните среди.

Четири деца сме. Голямо семейство сме и всички много се радваха на победата. Три сестри и един брат имам.

Детството ми мина в залата на спортен клуб „Аеромика АМД“ – Пловдив, под ръководството на Димитрина Къндева. Когато бях в категория 9-11-годишни на европейско първенство по спортна аеробика в Словакия, завоювахме първото място. Спортът ми даде много възпитание и дисциплина. Тази амбициозност и спортен дух съм насочила сега към модните среди.

– Защо и как се ориентирахте към леката атлетика?

– Бях доста мъничка – на 6 години, когато започнах. Тогава г-жа Къндева ме е видяла по време час по аеробика, когато съм си подскачала отстрани, докато чакам сестра ми да завърши репетицията. Направило й е впечатление, че запомням бързо всичко, и така се случиха нещата.

За съжаление, заради тежка травма в крака на 17 години прекратих кариерата си. Беше ми много трудно.

– Нощният живот влече ли ви?

– Вече не. Минах този период. Но като всеки тийнейджър трябваше да се мине през него. За една година станах много по-улегнала, спокойна и смирена. До 2022-ра си бях детенце. Излизах и се забавлявах в нощните заведения.

– Имате ли човек до себе си?

– Да. Той е футболист – каква класика! (смее се) Много ме подкрепяше за конкурса. Нямаше съмнения, че ще бъда аз победителката. Много се радва и ме насърчава за участие и в други конкурси за красота. Такива предстоят до края на годината и се надявам отново да имам успех.

– Битува негативно мнение сред немалка част от обществото за конкурсите за красота.

– Смело мога да кажа, че това са думи на хора, които не са се доближавали до тези среди и не знаят за какво става въпрос. Изобщо не е лесно да изглеждаш красива и уверена на сцената. Конкурсите не са нагласени и никога не е достигала такава информация до мен.

– Какъв характер сте?

– Доста социален човек съм и винаги е имало много хора около мен. Виждах лица на мои близки и приятели, които твърдят, че са с мен, а не са били. Затова оставих доста хора зад гърба си. Имала съм и любовни неуспехи като всеки млад човек и това също е повлияло.

– Сблъсквали ли сте се с домашно насилие, каквито случаи все повече придобиват публичност?

– Бях на протеста в Пловдив. Жената не е създадена да бъде бита и малтретирана. За радост, нямам насилници покрай себе си. Трябва да се подкрепяме и винаги бих помогнала в нужда.

– Какво е посланието ви към останалите момичета?

– Нека са по-амбициозни, да не спират да се борят за мечтите си, да не слушат какво се говори за моделите и да се борят.

Твоят коментар

About Тодор Тодоров

Какво мислите?