Новините на фокус
Home » КЛЮКАРНИК » Митко Щерев спаси дъщеря си от наркотиците
Митко Щерев спаси дъщеря си от наркотиците

Митко Щерев спаси дъщеря си от наркотиците

Преди броени дни един от най-добрите български композитори – Митко Щерев, отпразнува 73-годишнина в тесен семеен кръг, научи Ко4.

Талантливият пианист за пръв път от много години успял да събере децата си на вечеря в ресторант и единственото, което си пожелал, било те да са живи и здрави. Най-големият подарък за личния му празник бил, че най-малката му щерка вече не посягала към наркотиците и била чиста от доста време. Девойката залитнала към дрогата заради раздялата на своите родители, която не могла да превъзмогне и тръгнала по грешния път, твърдят близки на семейството.

За Митко се знае, че от години е официално разведен, а зад гърба си е оставил два брака.

От тях има общо три момичета, като първата живее с майка си в Германия, а другите две, които са плод на любовта му с втората му жена, отглежда напълно сам. Попечителството върху Рая и Александра остава в неговите ръце, след като майка им внезапно решава да го напусне и заминава за Италия да си търси късмета, като не пожелава да вземе със себе си и дъщерите им.

През годините не търси връзка с тях и не помага на Щерев нито във финансов, нито в какъвто и да било друг аспект. Композиторът е известен в гилдията като един от малкото самотни бащи, които отглеждат перфектно наследниците си, но със сълзи на очи признава, че и той има своите родителски грешки. „Най-трудно ми е било, когато отървах Александра от наркотиците. Буквално се разорих, защото денонощно бях с детето си, но не го оставих“, призна неотдавна човекът, написал едни от най-големите хитове в българската естрадна музика.

В драматичния за него момент помощ получил от една от заклетите си врагини в професията – певицата Кичка Бодурова.

Тя се свързала с него и му предала личния си опит, дала му ценни съвети и му оказала подкрепа, защото, за нещастие, също имала челен сблъсък с наркотици. Кичка минала по трънливия път с децата на бившия си съпруг Крис. „Ще направя всичко, за да помогна на Митко Щерев в борбата му срещу наркотиците, защото имам някакъв опит. Дори ще забравя какво съм казала срещу него, за да го засегна в момент на защита“, коментира тогава гласовитата бургазлийка. Сега обаче дъщерите на Щерев били независими и вече осъзнати жени, които мечтаели за свои семейства. Митко обаче казвал пред приятели, че изобщо не му се ставало дядо, тъй като бил много изморен от тичането по три деца.

Източник: retro.bg

Твоят коментар

About Ивана Александрова

Какво мислите?