Новините на фокус
Home » KO4 STORY » Млада двойка уби новороденото си момиченце с нещо, което правим всеки ден (СНИМКИ)
Млада двойка уби новороденото си момиченце с нещо, което правим всеки ден (СНИМКИ)
Млада двойка уби новороденото си момиченце с нещо, което правим всеки ден (СНИМКИ)

Млада двойка уби новороденото си момиченце с нещо, което правим всеки ден (СНИМКИ)

Млада двойка от Великобритания загуби новороденото си момиченце заради целувка. Малката Киара се заразила с херпес симплекс вирус, а крехкият й организъм не успял да се справи с болестта.

Бременността на Кели Инесън от Източен Йоркшър не била лека. След видеозон бъдещата майка разбрала, че съществува малка вероятност, около 5%, бебето й да развие синдрома на Даун. „Предлагаха ми да направя аборт, но тази опция не стоеше пред мен. Реших, че ако се роди със синдром на Даун, ще си го гледам. И няма да го обичам по-малко”, разказва Кели.

През всичките 9 месеца тя с нетърпение очаквала появата на бебчето си. Раждането станало с помощта на цезарово сечение. Бебето било сложено в кувьоз, а след известно време Кели и Киара се прибрали вкъщи.

Само след няколко дни обаче двете отново се върнали в болницата, защото малката започнала да губи килограми. Лекарите открили, че има херпес, който зарази кръвта й. Според специалистите, най-вероятният причинител на вируса била целувка от някой от роднините на бебето.

Киара била поставена в изкуствена кома, а лекарите предупредили родителите й, че дори и да оживее, мозъкът й ще бъде силно увреден. Два седмици след раждането на малката било взето решение да бъде изключена от животоподдържащата апаратура.

„И в най-лошите си кошмари не съм си представяла, че целувката може да убие детето ми и не искам и други родители да преминат през това”, признава почернената майка.

А след кончината на малката Киара тя се заклела, че ще направи всичко възможно, за да могат хората да научат повече за опасностите, които крие хепресът.

Специалистите призовават хората да не целуват чужди бебета, защото вирусът на херпеса може да е много опасен за деца до 9-месечна възраст. Ако майката има херпес, за бебето няма опасност, тъй като по време на бременността то е получило антитела през плацентата. Ако обаче майката се зарази с херпес на по-късен етап от бременността, за бебето има опасност, защото не е развило защита срещу вируса. /jenata.blitz.bg

Твоят коментар

About Тодор Тодоров

Какво мислите?