Home » ЗА ДАМИТЕ » Модерна бишкотена торта – работа за 15 минути, но вкусът не се забравя! Най-трудно е да чакаш, докато стегне:
Модерна бишкотена торта – работа за 15 минути но вкусът не се забравя! Най-трудно е да чакаш докато стегне:

Модерна бишкотена торта – работа за 15 минути, но вкусът не се забравя! Най-трудно е да чакаш, докато стегне:

Опитайте рецептата на Алекс от канала „Сърдечна храна“, която възхищава всички. Модерна бишкотена торта – пухкав крем, напоени бишкоти и невероятен малинов аромат в неустоимо съчетание!

Ще имате около 15 минути работа, за да я приготвите, но после идва най-трудната част – чакането, докато тортата стегне и вкусовете „поемат“ един в друг.

Търпението обаче ще бъде богато възнаградено, защото вкусът на този лесен бишкотен сладкиш просто няма как да се забрави!

Ето какво ви трябва за ефектната Бишкотена торта с малини:

модерна бишкотена торта

Модерна бишкотена торта

Продукти:  

  • 250 г замразени малини
  • 80 г захар (1/4 чаша)
  • 30 г царевично нишесте
  • сок от 1 портокал
  • бишкоти (Савоярди)
  • 150 г сирене рикота
  • 50 г пудра захар
  • 150 мл бита сметана/сладкарска сметана (2/3 чаша)
  • 15 гр.
  • какао
  • украсете с настърган шоколад

Приготвяне:

Оставете замразените малини да се размразят за около 1 час на стайна температура. След това ги сложете в тенджера, а отгоре изсипете 80 г захар и 30 г царевично нишесте. Тенджерата се слага на котлона и при периодично разбъркване се вари, докато се получи фин крем с плътна консистенция на сироп.

малини със захар

малиново сладко

Важно е малините да се „разкашкат“ и да няма по-големи бучки от плодовете. Изстискайте портокаловия сок. Подредете бишкотите на един ред в огнеупорен съд или тава.

бишкоти в тава

Ако е необходимо, ги начупете наполовина или на четвъртинки, за да запълните цялата повърхност на съда. Бишкотите се намазват обилно с портокаловия сок, за да не са сухи.

Залейте бишкотите с изстиналия малинов сироп и го разпределете равномерно.

бишкоти с малинов сироп

Отгоре се редят още един ред бишкоти и отново се заливат с портокаловия сок. Междувременно смесете крема сиренето с пудрата захар, а когато се смесят, залейте със сладката сметана и разбъркайте с миксер, докато се получи плътен крем.

крема сирене в купа

пухкав бял крем

Добавете какаото към сметаната и разбъркайте с шпатула, докато сметаната стане шоколадова. Разпределя се върху втория ред бишкоти и се заглажда с шпатула.

бишкотена торта с крем

Поставете тортата в хладилника да стегне, минимум 1 час или за предпочитане 2 часа. Преди сервиране се украсява с настърган шоколад, след което се сервира като се нарязва на парчета, кубчета.

бишкотена торта с шоколад

Да ви е сладко!

Твоят коментар

About Иван Ангелов

Какво мислите?