Горещи новини

„Моето най-красиво момиченце, ще обърна света, но ще те спасим!“

„Моето най-красиво момиченце ще обърна света но ще те спасим!“

13-годишната Мариела Димитрова има нужда от спешна операция. Диагностицирана е със сколиоза.

„Моето най-красиво момиченце, ще обърна света, но ще те спасим!“, окуражава я майка й Таня Димитрова. Сколиозата е заболяване на гръбначния стълб, при което гръбнакът се изкривява настрани.

Катя КАЗАКОВА

При изкривявания по-големи от 45-50°, или ако заболяването прогресира много бързо, какъвто е и случаят със Мариела, оперативната намеса е належаща. В противен случай пространството в гръдния кош, поради деформирането на прешлените, започва да се изменя и осуква, което води до ограничаване на правилното функциониране на белите дробове и сърцето, изтръпване на крайниците, болки и в не редки случаи пълна инвалидизация.

Най -доброто решение е операция без сливане VBT, съветват лекарите. Това е процедура, при която титаниеви винтове се имплантират в телата на прешлените от изпъкналата страна на сколиотичната крива. Винтовете са покрити с вещество, което стимулира всеки имплантиран винт да се слее с гръбначната кост. Гъвкав ,здрав шнур(вид корда), предназначен за сливане е закрепен към всеки винт и последователно затегнат, за да помогне за изправяне на кривата.

След хирургичната процедура, VBT продължава да коригира сколиозата чрез модулация на растежа. Това означава че гръбначния стълб ще продължи да расте.

„Решихме да се доверим на д-р Тробиш от Германия. Той е първият хирург, направил тази операция в Европа. Ежеседмично оперира деца със сколиоза. Процента на оспеваемост е доста висок. Мариела е подходящ кандидат за VBT.“, обнадеждена е казва майката.

Датата на операцията е 12 април т.г. Сумата, нужна за нея, е 71 000лв. За да помогнете на Мариелка да оцелее, може да направите дарение чрез:

[highlight]IBAN: BG09UNCR70001525187653
BIC: UNCRBGSF
revolut.me/tanyaem8s
Титуляр: Мариела Димитрова Димитрова[/highlight]

Твоят коментар

Be the first to comment on "„Моето най-красиво момиченце, ще обърна света, но ще те спасим!“"

Какво мислите?