Горещи новини

Можете ЛЕСНО да разпознаете хрупкави и сладки ябълки за 1 секунда. Просто ги погледнете за това: /СНИМКИ/

Можете ЛЕСНО да разпознаете хрупкави и сладки ябълки за 1 секунда. Просто ги погледнете за това: /СНИМКИ/

Кои да изберете – изцяло червени или леко жълти? Кои ябълки ще бъдат най-вкусни, сочни, сладки и хрупкави?

За да разберете каква ябълка е пред вас, оценете няколко знака, които ще бъдат разгледани по-долу.

Цвят

Може би сте забелязали, че напълно червена ябълка често не е толкова сладка и сочна, колкото бихте искали. Но ябълките с една жълта страна са по-вкусни.

Тези ябълки имат много сок. Неравномерният цвят е абсолютно нормален за качествени ябълки.

Ивици върху ябълки

Защо някои сортове ябълки са „раирани“, а други са гладки, без ивици? Хлорофилът под въздействието на слънцето постепенно се разпада и избледнява, а други вещества се появяват на ивици по ябълката. Тези плодове, които имат червени и жълти ивици, имат добър вкус. Те са много сочни и ароматни.

Дръжка

По нея може да се определи колко свежа е ябълката. Светлозеленото стъбло означава, че ябълката е откъсната сравнително наскоро. Още е свежо, сочно, хрупкаво.

Ябълкова повърхност

Препоръчително е да изберете гладки ябълки, без неравности или потъмняване на кората. В противен случай плодовете скоро ще се развалят.

Чашелистчета

Обърнете ябълката и я проверете. Плод с лека вдлъбнатина е „мъжка“ ябълка. Месото й е по-плътно и по-малко хрупкаво (сочно). Дълбока и широка дупка е „женска“ ябълка. Отличава се с голямо количество сладък сок.

как да изберете хубава ябълка

Също така трябва да избирате ябълки не само с очите, но и с носа си. Ако плодът излъчва твърде ярък, дори натрапчив плодов аромат, най-вероятно скоро ще се развали. Това означава, че вече не е толкова сочен и хрупкав като прясно набрана ябълка с едва доловима, деликатна миризма.

Всички тези правила са особено важни при избора на вносни плодове. Следвайте тези прости съвети и изберете най-вкусните ябълки в магазина!

Твоят коментар

Be the first to comment on "Можете ЛЕСНО да разпознаете хрупкави и сладки ябълки за 1 секунда. Просто ги погледнете за това: /СНИМКИ/"

Какво мислите?