Новините на фокус
Home » ЗА ДАМИТЕ » Моите вкъщи баница не признават, ако не е с мръвка! С тази рецепта за Бюрек с кайма им вземам акъла и мъркат като котенца:
Моите вкъщи баница не признават ако не е с мръвка! С тази рецепта за Бюрек с кайма им вземам акъла и мъркат като котенца:

Моите вкъщи баница не признават, ако не е с мръвка! С тази рецепта за Бюрек с кайма им вземам акъла и мъркат като котенца:

Ние, българите, традиционно предпочитаме нашенската си баница със сирене. Но има още толкова много неща, с които може да напълните корите за баница – спанак, праз, ориз, картофи и особено месо!

Именно последното използвахме като вариант за днешното ни предложение за обилна и питателна закуска за цялото семейство.

Невероятно вкусен Бюрек с кайма, който ще погали всичките ви сетива с чуден аромат и наситен вкус. Ако досега не сте опитвали варианта баница с месо, време е да поправите тази грешка! Всички у дома ще са предоволни (особено мъжката половина от семейството) от този Божествен бюрек с кайма!

баница с кайма

Божествен бюрек с кайма

Продукти:

  • 500 г кори за баница
  • 450 мл газирана вода
  • 110 мл олио
  • малко сол на вкус

За плънката:

  • 450 г кайма
  • 1 глава червен лук
  • подправки на вкус

Приготвяне:

Запържете ситно нарязания лук в малко олио, докато омекне и стане прозрачен, след което добавете каймата. Задушава се заедно с лука за 10-15 минути, докато се зачерви хубаво, промени цвета си и течността се изпари. Подправете на вкус със сол и черен пипер.

За заливката: газираната вода се смесва с олиото и се посолява леко. Намаслете тавата, след което наредете 6 кори в кръг, така че едната част да покрива дъното, а другата да излиза от тавата.

В средата се поставят 3 намачкани кори. Залива се със сместа с газирана вода, ръси се месната плънка, после пак три намачкани хлабаво кори отгоре, залива се с олио и газирана вода и накрая се заглупва с всички онези 6 кори, които излизат от тавата, като и те се заливат с газирана вода и олио.

След това покрийте с друга тава и обърнете бюрека така, че страната, която е била отгоре, сега да е отдолу. Сложете да се пече в добре загрята фурна на 230 градуса.

бюрек с кайма изпечен

Да ви е сладко!

парче бюрек с кайма

Твоят коментар

About Admin Ko4

Какво мислите?