Home » ЗДРАВЕ » Мощен лек срещу всякакви мазнини в тялото – топи и оформя коремчето:
Moshten lek sreshty maznini v tqloto

Мощен лек срещу всякакви мазнини в тялото – топи и оформя коремчето:

Направете тази лесна напитка за прочистване на тялото от мазнини. Тя ще бъде особено полезна след обилно хранене и по време на диета.

Трябват ви само 2 съставки, които вероятно имате в хладилника.

Това естествено лекарство често се препоръчва от здравни специалисти за подпомагане на пациенти с висок холестерол. При здрави хора, чието семейство няма сърдечни заболявания, нивото на общия холестерол в кръвта не трябва да бъде по-високо от 5,2 mmol/l, докато HDL трябва да бъде по-високо от 1 mmol/l, а LDL трябва да бъде по-ниско от 3 mmol/ л.

Всяко повишено ниво на холестерол над тези референтни стойности (особено LDL холестерол) увеличава риска от сърдечни заболявания. Ако търсите здравословен начин да намалите нивото на холестерола и да премахнете излишните мазнини, тази напитка е правилното решение за вас.

Целината съдържа етерични масла, които имат антибактериално и противовъзпалително действие. Целината помага за поддържането на здравето на пикочната система и има много лечебни ползи за вашето тяло.

Поради ниското си съдържание на калории и лек диуретичен ефект, целината е отлично средство между храненията за подпомагане на загубата на тегло. Снабдява тялото с важни хранителни вещества, които регулират метаболизма на мазнините.

Голямото количество растителни фибри помага за регулиране на кръвното налягане и намаляване на кръвната захар, което прави целината по-малко склонна към преяждане. Високото съдържание на вода в целината ви помага да се чувствате по-добре.

Лимонът е една от най-полезните храни на нашата планета. Лимонът предпазва от толкова много болести, че с право можем да го наречем суперхрана. Лимонът е богат на хранителни вещества. Съдържа биофлавоноиди, пектин, фолиева киселина, витамини С, А, В1, В6, калий, калций, магнезий, фосфор, манган.

Има благоприятен ефект върху черния дроб, червата, стомаха, имунитета, нервната и сърдечно-съдовата система. Ако редовно консумирате лимон, можете да се предпазите от заболявания като ларингит, бронхит, грип, настинки, артрит, високо кръвно налягане, бактериални инфекции, камъни в бъбреците и жлъчката, а според най-новите изследвания лимонът служи за профилактика на рак.

Достатъчно е да консумирате тази напитка веднъж на ден, за да прочистите тялото от токсини и мазнини. Приготвя се много бързо и лесно, а резултатът ще остане изумен.

листа целина

Напитка за детокс и прочистване от мазнини в тялото

Необходими продукти:

  • 400 г целина
  • 1 кг лимон
  • 2 л вода

Начин на приготвяне:

Настържете 400 г корен целина в купа. Добавете я към 2 литра вода и настържете малко лимонова кора, ако кората е органична. Ако лимонът не е органичен, дръжте го в смес от вода и сода за хляб за половин час, преди да го използвате в напитката.

Гответе 20 минути в 2 литра вода, след което оставете да се охлади за 5-6 часа на стайна температура. Изстискайте сока от 1 кг лимони и го добавете към водата с настъргана целина. Прецедете течността и я изсипете в стъклена бутилка.

Пийте тази напитка три пъти на ден половин час преди хранене. Пийте около 100 мл (общо за деня 300 мл). Можете да разредите напитката с вода, ако така е по-вкусна. Напитката се съхранява в хладилник.

напитка с целина

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?