Home » КЛЮКАРНИК » Мрежата изригна срещу украинката, която стана „Мис Варна 2023“
Мрежата изригна срещу украинката която стана "Мис Варна 2023"

Мрежата изригна срещу украинката, която стана „Мис Варна 2023“

След като украинка грабна короната на „Мис Варна“ мрежата прегря от негативни коментари, видя Ко4. Елизабет Кравец споделя, че за нея да спечели короната е сбъдната мечта.

„Много съм горда и щастлива. Благодаря на журито, че реши точно аз да нося тази титла”, каза тя. Освен модата, голяма страст на Елизабет са и спортните танци. „Тренирам от 4-годишна. Вече съм 10-кратна шампионка на България. Представям страната на световната сцена”, каза още Елизабет.

Момичето пристига у нас от Украйна още преди 10 години. „Родена съм там. Баща ми е наполовина евреин и наполовина украинец”, казва още тя.

Майката на Елизабет е българка, но украинският произход на миската породи вълна от негативни реакции в социалните мрежи. Сред тях не липсваха и коментари на политици, което за нея е необяснимо.

„Украинка станала МИС Варна! Тук няма ли уседналост, че сульо и пульо на хранилка от държавния бюджет биват допускани да участват!“, написа общинският съветник от „Възраждане“ Юлиян Губатов.

После добави още по-гневен пост, като вече намеси и „посолството“, вероятно визирайки Американското.

„Ако имаше „Мелодия на годината“, някой гостенин от Украйна с англоезична песен щеше да спечели! Ей така, щото Денков и компания доброволно се предлагат на посолствоТо!“

Елизабет Кравец„Като прочетох някои коментари и бях наистина в шок, защото няма смисъл изобщо да се коментира това, което изобщо не е свързано с конкурса”, смята момичето. А що се отнася до войната в Украйна, момичето споделя, че не приема каквито и да е конфликти и се надява военните действия там да приключат скоро.

Дългогодишният организатор на конкурса Мира Матеева е категорична, че политиката няма място в конкурсите за красота.

„Фокусът се измести от едно красиво, умно и талантливо момиче, което напълно заслужи тази титла и се пренесе в така любимата на всички тема – конфликта в Украйна. Мисля, че тук няма място за политизиране”, каза тя.

А според критериите Елизабет е отговаряла на всички изисквания.

„Едно от най-важните условия е момичето да живее трайно във Варна или региона, тъй като той е регионален конкурс. Да има комплексност от качества – хармонично тяло, сценично поведение, да е интелигентна и е бонус, ако притежава талант. Нашата победителка притежава всичко това”, поясни Матеева.

Мис Варна 2023

Подгласнички на кралицата на красотата станаха 19-годишната Антоана Илиева (176см, 85/62/90), 17-годишната Меги Йорданова (168см, 82/60/83) и 18- годишната Карина Лазарова (174 см, 90/63/90). Специални награди получиха още Даная Янкова, Яница Георгиева, Яна Стоянова и Маргарита Маргаритова

Оказва се също, че победи като тази не са прецедент в конкурса.

„През 2011 г. спечели Яна Димитрова, която по абсолютно същия начин е с украински корени. Майка й е украинка, а баща й е българин, но трайно живее в България. Даже вече е горда майка на 2 деца, живее в София”, каза още Мира Матеева.

Въпреки всичко Елизабет споделя, че чувства България, като своята родна страна. „Мечтая за успех в моделната кариера и да представя „Мис България” достойно”, заключи тя.

Твоят коментар

About Тодор Тодоров

Какво мислите?