Новините на фокус
Home » ЗА ДАМИТЕ » Мухълът и мръсотията ще изчезнат пред очите ви. Ще ви покажа един трик, с който фугите между плочките ще блестят като нови
Мухълът и мръсотията ще изчезнат пред очите ви. Ще ви покажа един трик с който фугите между плочките ще блестят като нови

Мухълът и мръсотията ще изчезнат пред очите ви. Ще ви покажа един трик, с който фугите между плочките ще блестят като нови

Днес искам да споделя с вас една добра рецепта за продукт, който помага за почистване на фуги от плочки както от мръсотия, така и от мухъл.

Доста често се сблъскваме с този проблем в банята и в други помещения с висока влажност.

Първо трябва да подготвите съставките за нашия инструмент.

Това е сода за хляб, всеки перилен препарат (както гел, така и прах), паста на прах за зъби (можете да използвате течна паста за зъби), етерично масло от чаено дърво, гореща вода. Също така трябва да подготвите ръкавици и стара четка за зъби.

В купа сипвам 3 с.л. л. сода бикарбонат, 1 с.л. л. паста на прах за зъби или паста за зъби /каквото имате/, добавете 1 с.л. л. препарат и 3-4 капки етерично масло.

След това постепенно се добавя гореща вода, разбърква се, за да се получи смес с течна консистенция, подобна на заквасена сметана.

Важно: 

Необходимо е да се използва етерично масло от чаено дърво, тъй като то перфектно премахва плесента.

След това намокрете четката със състава и започнете да го нанасяте върху фугите на плочките.

Ако замърсяването е силно, тогава можете да оставите продукта за 5 минути, така че да подейства. Също така, силно замърсените места могат да се търкат с твърдата страна на стара гъба. Ако състоянието на фугите не е толкова критично, тогава ще бъде достатъчно просто да почистите  с четка.

Обикновено почиствам не само фугите, но в същото време избърсвам самата плочка с продукта. Всички замърсявания и дори мухъл между фугите изчезват много бързо.

След като преминем през всички замърсени зони, вземаме топла вода, навлажняваме кухненска хартия и с нея започваме да премахваме остатъците от продукта и мръсотията по повърхностите.

Ще се убедите сами, че този с домашно приготвен препарат фугите ще заблестят от чистота.

Какви продукти използвате за почистване на линии за фугиране?

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?